Zonnepanelen Nijmegen

Zonnepanelen in Nijmegen kopen? Energievanzelf is de specialist in zonnesystemen. Wij willen zonne-energie voor iedereen mogelijk maken. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt.

Google review Energievanzelf

Start met besparen. Vraag een vrijblijvende offerte aan.
  Zonnepanelen kopen, laten installeren en geld voor je laten verdienen in Nijmegen

  Wordt het tijd voor zonnepanelen kopen in Nijmegen? Dan zul je uiteraard eerst wat informatie opzoeken om een weloverwogen beslissing te kunnen maken. Naast de vele mogelijkheden hangt er ook een flink prijskaartje aan vast. Naast overwegingen zoals de kosten, opbrengst en levensduur zul je tevens rekening moeten houden met de installatie. Die moet op verantwoorde wijze uitgevoerd worden door ervaren professionals die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

  Daarom kies je voor Energievanzelf, een bedrijf dat sinds 2013 advies geeft, verkoopt én installeert. Door alle zorgen uit handen te nemen lijkt het als vanzelf te gaan! Deze pagina geeft in het kort een overzicht van de voordelen en mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

  Drie voordelen van zonnepanelen

  Verdien geld met de zon

  Zonnepanelen verdien je met 5 tot 8 jaar terug. Daarna heb je nog +/- 15 tot 20 jaar rendement op je zonnepanelen.

  Meer kwaliteit = meer rendement

  Met de duidelijke garantievoorwaarden en goede producteigenschappen ben je bij Energievanzelf verzekerd van hoog rendement.

  Je eigen stroom opwekken

  Krijg nu de BTW nog terug en profiteer nog van de salderingsregeling.

  Moet je betalen voor zonne-energie?

  De zon rijst in het Oosten en gaat weer naar beneden in het Westen. Daar hoeven we niets voor te doen, daar is geen maandelijks abonnement voor nodig. Dit betekent niet dat zonne-energie gratis is. Er is namelijk apparatuur nodig om zonlicht om te zetten naar energie. Als het gaat om zonnepanelen kopen in Utrecht dan hebben we het niet alleen over geld spenderen maar juist geld besparen in de toekomst. Zonnecellen vangen het natuurlijke licht op die ze converteren tot energie.

  Deze stroom kan gebruikt worden voor allerlei zaken zoals de verlichting, verwarming of het opladen van een elektrische auto. De technologie die hiervoor vereist is zal een investering met zich meebrengen. Als je alle kosten en baten naast elkaar legt dan blijkt stroom en gas van de traditionele energieleveranciers aanzienlijk duurder te zijn. Omdat zonlicht als ‘grondstof’ gratis is vallen de kosten voor zonne-energie ook reuze mee. Dit is echter niet de enige reden om in Nijmegen zonnepanelen aan te schaffen.

  Vraag om persoonlijk advies
  • 1
   Advies

   Onze vriendelijke adviseurs bieden persoonlijk advies, kosteloos en geheel vrijblijvend. Samen zoeken we naar ideale zonnestroominstallatie die bij jouw situatie past, om maximaal te profiteren.

  • 2
   Installatie

   Als het ideale plan is gevormd begint het echte werk, de installatie van de zonnepanelen. Onze eigen monteurs verzorgen de volledige installatie van de zonnepanelen, de aansluiting van de zonnepanelen op de omvormer(s) en de aansluiting op de meterkast.

  • 3
   Resultaat

   Zodra de installatie is opgeleverd, begint het besparen meteen. Via de app kan je zien hoeveel de zonnepanelen opbrengen en hoeveel ze je besparen. De woning neemt in waarde toe en je bent minder afhankelijk van de energiemaatschappij, bovenal draag je bij aan een beter milieu!

  Dit zijn voordelen van zonnepanelen in Nijmegen

  • Minder kosten: Het aantal jaren dat het duurt om de investering op zonnepanelen rendabel te maken is afhankelijk van diverse criteria. Onder gunstige omstandigheden kan de aanschafprijs al binnen zeven tot tien jaar terugverdiend zijn. Als je de stijgende energiekosten meetelt dan zal zonne-energie zichzelf snel weer terugverdienen.
  • Milieuvriendelijk: Er zijn klimaatdoelen gesteld waar we als samenleving aan moeten voldoen. Wellicht wil je zelf ook een steentje bijdragen. Zonnepanelen in Nijmegen bieden een manier om duurzaam te wonen zonder hiervoor extra kosten te maken.
  • Meer opties: Er zijn klanten die ervoor kiezen om geheel ‘off the grid’ energie op te wekken maar dit hoeft niet. Het gaat er vooral om dat je zelf keuzes kunt maken die op ieder moment het meest voordelig zijn.
  • Duurzaam: Met duurzame maatregelen gaat het niet alleen over groene stroom, we hebben het over toekomstperspectief. Niemand weet precies wat olie en gas gaat kosten in de toekomst, de kans dat het goedkoper wordt is echter klein.
  Vrijblijvende offerte aanvragen

  Welke zonnepanelen zijn het beste?

  Een zonnepaneel is voor de meeste mensen een grote rechthoek op het dak, gemaakt van een donker, glanzend materiaal met een aantal strepen. Dit is in basis inderdaad hoe deze panelen gemaakt worden, er zijn wel veel verschillen in materialen, methoden en kwaliteit. Ook de prijzen kunnen flink uiteenlopen. Iedereen die zich verdiept heeft in de materie kan ondertussen termen als wattpiek dromen.

  Hoe meer je er over leest hoe lastiger het wordt om een keuze te maken. Het is ook niet eenvoudig omdat er veel factoren zijn om rekening mee te houden waaronder hellingshoek, ligging van het pand of bomen in de omgeving. Energievanzelf levert meerdere merken zonnepanelen in Nijmegen omdat iedere situatie uniek is. Op basis van de situatie wordt een oplossing bepaald die een maximaal rendement op zal leveren.

  Advies voor jouw dak?

  Waar kunnen wij bij helpen? Of het nou gaat om een bedrijfspand of particuliere woning.
  Wij bieden de juiste oplossing voor ieder dak.
  Ik wil meer weten over zonnepanelen

  Subsidie op zonnepanelen in Nijmegen

  Bij vragen omtrent het opwekken van duurzame energie komt mogelijke subsidie voor zonnepanelen in Nijmegen vaak bovendrijven. Gezien de hoge kosten die met deze installaties gepaard gaan is dat heel begrijpelijk. Het antwoord is helaas niet zo eenvoudig te geven omdat de mogelijkheden en subsidies vanuit de regering aan verandering onderhevig zijn. Ook kan de gemeente specifieke stimulans regelingen of leningen aanbieden die installatie extra aantrekkelijk maken. Als je meer informatie wilt hebben over zonnepanelen subsidie in Nijmegen dan is het mogelijk om direct contact op te nemen met de gemeente. Energievanzelf kan ook adviseren bij het maken van de juiste afwegingen.

  Naast subsidies op duurzaamheid is er de salderingsregeling op zonne-energie. Daarnaast kunnen bedrijven aanspraak maken op de Energie Investeringsaftrek (EIA) of de Kleinschaligheid Investeringsafrek (KIA). Zelfs wanneer je zonder enige vorm van subsidie of korting investeert in zonnepanelen dan is het mogelijk om binnen een redelijk termijn de totale investering terug te verdienen. Hierbij gaan we uit van een professioneel uitgevoerde installatie op basis van een maatwerk oplossing. Ga je binnenkort in Nijmegen zonnepanelen kopen? Neem contact op met de specialisten van Energievanzelf.

  Contact opnemen

  ONZE PROJECTEN

  Projecten waar we trots op zijn

  De juiste oplossing voor je probleem. Ieder dak is maatwerk en wij zorgen ervoor dat je kiest voor de juiste zonnepanelen. Zorgeloos jouw eigen groene stroom produceren.

  VRAGEN? ENERGIEVANZELF GEEFT ANTWOORD

  Hoe werkt salderen?

  Overdag wekken de zonnepanelen meer stroom op dan wordt verbruikt. In de avond en nacht verbruik je juist meer stroom. De stroom die zonnepanelen overdag hebben opgewekt en je niet hebt gebruikt, mag je wegstrepen tegen de stroom die je ’s avonds en in de nacht weer gebruikt.

  Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen?

  Zorg dat je weet hoeveel stroom je het afgelopen jaar hebt verbruikt. Met deze informatie kan dan worden berekend hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om je verbruik te compenseren met zonnepanelen.

  Wekken zonnepanelen stroom als er geen zon is?

  Via de app zien sommige van onze klanten dat de panelen ook ’s nachts nog een heel klein beetje stroom opwekken. Dit komt dan omdat er bijvoorbeeld licht van een lantaarnpaal op de zonnepanelen schijnt. Zonnepanelen werken namelijk op licht, en niet op warmte.

  Zijn zonnepanelen ook rendabel met schaduw op het dak?

  Bij schaduw is het noodzakelijk om de zonnepanelen parallel te schakelen. Zie het als een string kerstlampjes, maar dan heeft elk lampje een eigen stekkertje. Als één zonnepaneel het een beetje minder doet, blijven overige panelen onverstoorbaar maximaal energie opwekken.