Zonnepanelen boerderij

Optimaal rendement behalen met zonnepanelen op je boerderij? Goede keuze!

Voordelen van een boerderij met zonnepanelen 

  • Niet meer afhankelijk van een energiemaatschappij

  • Als de energieprijzen stijgen, stijgt ook jouw opbrengst!

  • Maak nu nog voordelig gebruik van verschillende subsidies en regelingen 

Binnen 1 minuut een offerte aanvragen




    Zonnepanelen: extra interessant voor boerderijen

    Met zonnepanelen op je boerderij profiteer je van optimaal rendement. Een boerderij is namelijk een van de meest gunstige plekken om zonnepanelen te plaatsen. Waarom? 

    • Er is veel ruimte voor de panelen aanwezig 
    • Je profiteert van verschillende regelingen en subsidies 
    • De boerderijschuur heeft een groot dakoppervlak  
    • Voldoende ruimte op de grond voor de panelen 
    • Vaak is er weinig schaduw 

    Een boerderij met zonnepanelen: dit is waarom

    Als ondernemer in de agrarische sector bespaar je met zonnepanelen een hoop kosten. Het aandrijven van bijvoorbeeld machines, verlichten van stallen of kassen en het opslaan van producten, kosten namelijk heel wat energie. Met zonnepanelen dek je (voor een groot deel) de kosten voor dit constante gebruik én dat bespaart veel geld. Dat is niet het enige waarom een boerderij met zonnepanelen een goede keuze is: 

    • De uitstoot van de boerderij vermindert 
    • De boerderij wordt (grotendeels) zelfvoorzienend 
    • Extra inkomstenmogelijkheden: energie terugleveren 
    • Duurzaam en weinig onderhoud 
    dji_fly_20220930_160030_431_1664546661262_photo_optimized
    20220211_172338

    Zonnepanelen op landbouwgrond?

    Steeds vaker wordt er gekozen om zonnepanelen op landbouwgrond te leggen. Hoewel het gebruik van landbouwgrond voor zonnepanelen soms wordt betwist, vinden we dit bij Energievanzelf een slimme tussenoplossing. Het gaat er hierbij om middellange energiedoelstellingen in het energieakkoord te halen.

    Zonnepanelen op agrarische grond zijn een oplossing om daar al een stap te maken en tegelijkertijd alternatieve oplossingen voor de lange termijn te ontwikkelen. Het gaat dus niet om het permanent leggen van de panelen, het is een tijdelijke stap. Na 25 jaar zijn er duurzame alternatieven ontwikkeld en zullen de zonnepanelen op landbouwgrond uitfaseren.

    Regelingen en subsidies voor zonnepanelen op boerderijen

    Als ondernemer profiteer je nu nog van verschillende regelingen en subsidies voor zonnepanelen op de boerderij. We zetten ze graag voor je op een rijtje: 

    • Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze regeling stimuleert energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Dankzij de EIA mag 45,5% van de totale investering worden afgetrokken van de fiscale winst. 
    • Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Ben je een ondernemer met een kleinverbruik aansluiting (tot 3×80 Ampère)? Zijn jullie een non-profit organisatie? Of heb je als bedrijf al grote investeringen achter de rug, maar wil je wel graag verduurzamen? Dan is de ISDE een geschikte optie. 
    • De Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE) is juist bedoeld voor ondernemers met een grotere aansluiting dan 3×80 Ampère. De subsidie is gekoppeld aan de hoeveelheid terug geleverde stroom. De SDE werkt met jaarlijkse openstellingsrondes. Lees meer over de SDE (link SDE pagina).
    • De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is een extra aftrekpost waar je eenmalig aanspraak op kunt maken. Investeer je tussen de 2.300 en 206.931 euro? Dan kan je met deze aftrek de fiscale winst van je bedrijf verlagen.
    • De Milieu-investeringsaftrek (MIA) biedt de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen. Tot 45% van het investeringsbedrag mag in mindering worden gebracht op de winst. De MIA mag niet worden gecombineerd met de EIA. 

    Vragen over subsidies of meer weten? 

    Contact opnemen
    IMG-20210717-WA0000

    Vergunning voor zonnepanelen op boerderijen

    Overweeg je om zonnepanelen in agrarisch gebied te plaatsen? Dan heb je in sommige gevallen een vergunning nodig. Wanneer je de zonnepanelen op landbouwgrond wilt plaatsen, heb je bijvoorbeeld altijd een vergunning nodig. De voorwaarden hiertussen kunnen wel verschillen. Voor zonnepanelen op het dak van de boerderij heb je meestal geen vergunning nodig. Of je een vergunning nodig hebt, verschilt dus echt per situatie. Energievanzelf zoekt graag voor je uit of dit in jouw geval van toepassing is.  

     

    Neem contact op!

    Het proces van zonnepanelen op jouw boerderij

    We vertellen je graag meer over het proces van zonnepanelen op de boerderij installeren. Goed om te weten: ons team staat van het begin tot het eind voor je klaar. Het plaatsen verloopt als volgt: 

     We kijken samen of de financiële investering haalbaar is 

    1. We controleren de technische aspecten als constructies en netaansluiting en maken dit in orde 
    2. Wij verzorgen de aanvraag van de passende subsidies 
    3. De subsidies worden al dan niet toegekend 
    4. De zonnepanelen worden op professionele wijze op het dak gelegd 
    5. Zowel voor, tijdens als ná de installatie kan je rekenen op de beste service. Beheer en onderhoud nemen we voor onze rekening 

    Ontvang een op maat gemaakte offerte

    Vooraf weten waar je aan toe bent, dat is belangrijk bij een grote investering als zonnepanelen. We adviseren je daarom graag en maken kosteloos een offerte op maat. Zo weet jij precies wat de zonnepanelen je opleveren en wat de kosten zijn. Heb je vragen over een boerderij met zonnepanelen? Neem gerust contact met ons op!  

    Offerte aanvragen

    Projecten

    Laat de zon voor je werken!

    Wil je alles uit je groene stroom halen? De experts van Energievanzelf staan voor je klaar om te helpen. We plannen een afspraak met je in en overleggen de mogelijkheid. Laat ook zakelijk zonlicht jouw Energievanzelf worden.
    Ik wil meer weten over zonnepanelen