Zonnepanelen boerderij

Zonnepanelen op je boerderij, een slimme keus!

Wil jij zonne-energie volop benutten? En je bedrijf misschien zelfs volledig zelfvoorzienend maken qua energiegebruik? Je doet het met zonnepanelen op je boerderij! Staat er op jouw erf een grote veestal, opslag of loods? Dan zijn er vrijwel altijd mogelijkheden voor het installeren van zonnepanelen op het dak.

Inspelen op de huidige ontwikkelingen? Maak jouw bedrijf toekomstbestendig en kies voor zonnepanelen op je dak. Geen zin om alles zelf uit te zoeken qua financiering, subsidies of technische aspecten? Het team van Energievanzelf zorgt ervoor dat het hele traject ‘als vanzelf’ gaat!

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Voor wie zijn zonnepanelen op de boerderij?

Twijfel je of zonnepanelen gunstig zijn in jouw situatie? Omdat vrijwel alle daken én alle bedrijven geschikt zijn, kunnen we vrijwel altijd een positief advies geven!

Daarbij zijn er voor agrariërs diverse subsidies beschikbaar, die de terugverdientijd verkorten.

Veehouders hebben ruime stallen voor hun dieren. Het dak van deze stallen is vaak onbenut. Zonde, wat ons betreft! Dit is namelijk de perfecte plek om jouw bedrijf nog rendabeler en toekomstbestendiger te maken.

Agrarische zonnepanelen zijn een slimme optie voor:

 • Melkveehouders
 • Pluimveehouders
 • Melkgeitenhouders
 • Varkenshouders
 • Vleeskalverenhouders
 • Akkerbouwers
 • Fruittelers
Ja, ik wil meer weten over zonnepanelen op mijn boerderij

Zonnepanelen en dakrenovatie in één

Soms is het dak van een boerderij of schuur nodig aan renovatie toe. Er ligt bijvoorbeeld asbest op waar je eigenlijk vanaf wilt. Het voordeel van zonnepanelen van Energievanzelf? Wij verzorgen niet alleen de installatie van de zonnepanelen, maar ook de complete dakrenovatie. We schakelen een gespecialiseerde partij in die het asbest verwijdert en/of het dak opknapt. Vervolgens leggen wij de zonnepanelen op het dak. Je hebt tijdens het traject één vaste contactpersoon, waardoor je altijd het overzicht houdt.

Zonneepanelen zakelijke aanschaf

Zonnepanelen op landbouwgrond?

Steeds vaker wordt er gekozen om zonnepanelen op landbouwgrond te leggen. Hoewel het gebruik van landbouwgrond voor zonnepanelen soms wordt betwist, vinden we dit bij Energievanzelf een slimme tussenoplossing. Het gaat er hierbij om middellange energiedoelstellingen in het energieakkoord te halen.

Zonnepanelen op agrarische grond zijn een oplossing om daar al een stap te maken en tegelijkertijd alternatieve oplossingen voor de lange termijn te ontwikkelen. Het gaat dus niet om het permanent leggen van de panelen, het is een tijdelijke stap. Na 25 jaar zijn er duurzame alternatieven ontwikkeld en zullen de zonnepanelen op landbouwgrond uitfaseren.

Regelingen voor agrarische zonnepanelen

Er zijn diverse regelingen voor het installeren van zonnepanelen op boerderijen. We zetten de beschikbare subsidies voor ondernemers op een rijtje.

 • Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze regeling stimuleert energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Dankzij de EIA mag 45,5% van de totale investering worden afgetrokken van de fiscale winst.
 • Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Ben je een ondernemer met een kleinverbruik aansluiting (tot 3×80 Ampère)? Zijn jullie een non-profit organisatie? Of heb je als bedrijf al grote investeringen achter de rug, maar wil je wel graag verduurzamen? Dan is de ISDE een geschikte optie.
 • De Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE) is juist bedoeld voor ondernemers met een grotere aansluiting dan 3×80 Ampère. De subsidie is gekoppeld aan de hoeveelheid terug geleverde stroom. De SDE werkt met jaarlijkse openstellingsrondes. Lees meer over de SDE (link SDE pagina).
 • De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is een extra aftrekpost waar je eenmalig aanspraak op kunt maken. Investeer je tussen de 2.300 en 206.931 euro? Dan kan je met deze aftrek de fiscale winst van je bedrijf verlagen.
 • De Milieu-investeringsaftrek (MIA) biedt de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen. Tot 45% van het investeringsbedrag mag in mindering worden gebracht op de winst. De MIA mag niet worden gecombineerd met de EIA.

Vragen over subsidies of meer weten?

We zoeken het graag voor je uit!

Zonnepanelen zonder zorgen

Het dak van je boerderij vol met zonnepanelen, zonder dat je er omkijken naar hebt. Klinkt goed toch? Bij Energievanzelf zorgen we graag dat jouw energie als vanzelf wordt opgewekt. Ook het traject van het leggen van de zonnepanelen hoort daarbij. We ontzorgen jou als ondernemer in het volledige traject, want jij bent al druk genoeg met je eigen werkzaamheden. Een onderdeel hiervan is dat we graag met de eigen elektricien de verschillende mogelijkheden bekijken om tot de beste oplossing te komen. Zo is het mogelijk te werken met accu-opslag om het bedrijf bijna geheel zelfvoorzienend te maken qua energiegebruik.

Meer weten over een boerderij vol zonnepanelen zonder zorgen?

Neem contact op!

Zonnepanelen op de boerderij van begin tot eind

Vooraf weten waar je aan toe bent, dat is belangrijk bij een grote investering als zonnepanelen. Ons team staat van begin tot eind voor je klaar. We houden je tijdens het hele traject op de hoogte van elke stap. Hoe gaat zo’n traject precies in z’n werk?

 1. Allereerst wordt er bepaald of de financiële investering haalbaar is.
 2. We controleren de technische aspecten als constructies en netaansluiting en maken dit in orde.
 3. Wij verzorgen de aanvraag van de passende subsidies.
 4. De subsidies worden al dan niet toegekend.
 5. De zonnepanelen worden op professionele wijze op het dak gelegd.
 6. Zowel voor, tijdens als ná de installatie kan je rekenen op de beste service. Beheer en onderhoud nemen we voor onze rekening.

In de afgelopen jaren hebben we al veel agrarische ondernemers mogen helpen met het verduurzamen van hun bedrijf. Van aanvraag tot oplevering en terug levering, we staan voor onze klanten klaar! Profiteer jij binnenkort ook van alle voordelen van zonnepanelen op je boerderij?

Vraag vandaag nog jouw vrijblijvende offerte aan

Waarom zonnepanelen op jouw boerderij van Energievanzelf?

Er zijn veel aanbieders van zonnepanelen en dat kan de keuze lastig maken. Waarom Energievanzelf de beste keus is? Omdat wij van begin tot eind de beste service bieden én omdat we dankzij onze focus op zonnepanelen altijd de hoogste kwaliteit leveren. Voor veel bedrijven is het leggen van zonnepanelen een nevenactiviteit. Bij Energievanzelf kiezen we ervoor ons volledig te focussen op zonnepanelen.  

Energievanzelf ontzorgt je tijdens het hele traject en houdt je op de hoogte. Van aanvraag tot oplevering én terug levering, zodat het opwekken van energie vanzelf gaat! 

Een extra kracht is dat we verschillende partners hebben met ieder hun eigen specialisme. Denk aan specialisten in warmtepompen of isolatie. Samen met deze gespecialiseerde partners bieden we een compleet pakket voor het verduurzamen van jouw bedrijf. Het resultaat? Producten en dienstverlening van de hoogste kwaliteit. We zijn altijd bezig met de nieuwste ontwikkelingen en komen zo met verrassende mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen

Projecten

Laat de zon voor je werken!

Wil je alles uit je groene stroom halen? De experts van Energievanzelf staan voor je klaar om te helpen. We plannen een afspraak met je in en overleggen de mogelijkheid. Laat ook zakelijk zonlicht jouw Energievanzelf worden.
Ik wil meer weten over zonnepanelen