Zakelijke zonnepanelen

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen? Het start hier!

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen: slim plan!

 • Bespaar (drastisch!) op je energiekosten

 • Maak impact en versterk het duurzame imago van je merk of bedrijf

 • Verdien je zonnepanelen in zo’n 4 jaar al terug

Vraag een gratis dakcheck aan!

In 1 minuut geregeld
  Zakelijk zonnepanelen aanschaffen: voorbereid op de toekomst

  Met zakelijke zonnepanelen sorteer je voor op de toekomst. De Nederlandse overheid zet vol in op duurzame energie en daar profiteer jij direct van met zakelijke panelen: je wekt je eigen groene energie op, wat je direct terugziet op je energierekening. En je kunt aanspraak maken op allerlei subsidies en regelingen die je zonnepanelen voordelig in de aanschaf of in het gebruik maken.

  Zowel voor kleine als (middel)grote bedrijven is zakelijke zonnepanelen aanschaffen een rendabele beslissing. Als je bijvoorbeeld vanuit huis werkt en de stroom die de panelen opwekken ook privé zou gebruiken, zijn er mogelijkheden om je panelen zakelijk te leggen. Maar ook grote hoeveelheden panelen op bedrijfspanden zien we steeds meer, bijvoorbeeld:

  • Zonnepanelen op je boerderij
  • Zonnepanelen voor industriebedrijven

  Lees hier alles over zakelijke zonnepanelen, over de kosten, de voordelen, het rendement en de terugverdientijd. En is zakelijke zonnepanelen kopen toch te hoog gegrepen? Dan is zonnepanelen leasen misschien iets voor jou!

  Energie plan

  Zakelijk zonnepanelen: hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Wil je berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om het energieverbruik van je bedrijf te dekken, dan heb je deze gegevens nodig:

  • Je energieverbruik in kWh op jaarbasis. Weet je dit niet? Het CBS geeft je een overzicht met het gemiddelde energieverbruik van bedrijven per m2, afhankelijk van de grootte van je pand en je bedrijfssector.
  • Het vermogen van de panelen die je wilt aanschaffen. De nieuwste panelen leveren een vermogen van 430 Wattpiek per paneel.
  • De rekenfactor voor de opbrengst van zonnepanelen. De (weers)omstandigheden waarin zonnepanelen hun werk doen, zijn niet altijd optimaal. Daarom werken we met een rekenfactor om de daadwerkelijke opbrengst van zonnepanelen te berekenen. Een goede rekenfactor voor Nederlandse zonnepanelen is 0,85.

  Zo bereken je hoeveel panelen jouw bedrijf nodig heeft:

  Jaarlijks energieverbruik : (vermogen van je zonnepanelen x 0,85) = het aantal panelen dat je bedrijf nodig heeft.

  Wat leveren zakelijke zonnepanelen mij op?

  Wil je berekenen wat je zakelijke zonnepanelen je opleveren, verzamel dan eerst deze gegevens:

  • Het vermogen van je zonnepanelen. De nieuwste zonnepanelen hebben momenteel een vermogen van 430 Wattpiek.
  • Het aantal zonnepanelen.
  • De energieprijs per kWh.
  • De rekenfactor om de feitelijke opbrengst van je panelen te berekenen. Ga voor zonnepanelen in Nederland uit van een rekenfactor van 0,85%.

  Dit leveren je zakelijke zonnepanelen op aan energie

  Zo bereken je wat je zonnepanelen je opleveren aan energie:

  Vermogen van je zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) = jaarlijkse opbrengst van je zonnepanelen (kWh)

  Dit leveren je zakelijke zonnepanelen op in euro’s

  Een belangrijk gegeven: wat bespaar je jaarlijks aan euro’s met je zonnepanelen? Zo bereken je het in een halve minuut:

  Vermogen van je panelen x aantal panelen x rekenfactor (0,85) x energieprijs = jaarlijkse opbrengst van je zonnepanelen (€)

  Hulp of advies nodig bij de berekeningen?

  Zakelijke zonnepanelen & hoe snel je ze terugverdient

  Precies weten wat jouw panelen kosten en hoe snel je ze hebt terugverdiend? We rekenen het je graag voor, je zit nergens aan vast.

  Offerte aanvragen

  Zonnepanelen zakelijk kopen: deze subsidies en regelingen zijn er

  Als je als bedrijf zonnepanelen koopt, kun je een beroep doen op verschillende subsidies en regelingen die je investering nog aantrekkelijker maken.

  Energie-investeringsaftrek (EIA)

  Binnen deze regeling mag je 45,5% van het investeringsbedrag van je zonnepanelen van je winst aftrekken, naast de afschrijving. Hiervoor moet je aan 3 voorwaarden voldoen:

  • Je investeert minimaal €2500 in je zonnepanelen;
  • Je hebt niet eerder zonnepanelen aangeschaft;
  • Je krijgt voor je zonnepanelen niet ook al de milieu-investeringsaftrek of MIA (deze 2 vormen van aftrek kunnen nooit tegelijk voor hetzelfde product gebruikt worden).

  Tip: de EIA kun je combineren met de KIA.

  Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

  Met deze aftrek verlaag je de fiscale winst van je bedrijf, waardoor je uiteindelijk minder belasting betaalt. Deze aftrek is er voor bedrijven die zakelijk zonnepanelen aanschaffen voor een bedrag tussen de €2.600 en €353.973.

  De hoogte van de aftrek is afhankelijk van het geïnvesteerde bedrag. Investeer je bijvoorbeeld tussen de €2.601 en €63.716 aan zonnepanelen, dan kun je 28% van het investeringsbedrag aftrekken.

  Tip: de KIA kun je combineren met de EIA.

  Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

  De ISDE voor zakelijk zonnepanelen aanschaffen inzetten kan alleen als je een stroomverbruiker met een kleinverbruikaansluiting bent (tot 3×80 Ampère). Ben je bijvoorbeeld een non-profitorganisatie? Of heeft je bedrijf al grote investeringen achter de rug, maar wil je wel graag nog verduurzamen? Dan kan de ISDE een goede optie zijn.

  Om van de ISDE in aanmerking te komen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste zijn:

  • Je brengt de zonnepanelen op of aan een gebouw aan;
  • In het afgelopen jaar heb je op je kleinverbruikaansluiting minimaal 50.000 kWh verbruikt;
  • De installatie van de panelen laat je doen door een installatiebedrijf, je doet het niet zelf.

  Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++)

  Deze regeling is er voor ondernemers en non-profitorganisaties die geen kleinverbruikersaansluiting maar een grotere aansluiting hebben van meer dan 3×80 Ampère. Dit is een exploitatiesubsidie: je ontvangt de subsidie terwijl je de zonnepanelen in gebruik hebt.

  De hoogte van het subsidiebedrag is variabel en hangt af van de marktprijs van energie en de hoeveelheid energie die je opwerkt. Je krijgt met deze regeling subsidie per kilowatt teruggeleverde stroom. De subsidie loopt over 12 of 15 jaar.

  Let op: de aanvraag van deze regelingen verschilt. Soms moet je al voordat je je zakelijke zonnepanelen legt, een aanvraag doen en goedkeuring hebben om in aanmerking te komen. Bij andere regelingen doe je juist achteraf een aanvraag. Heb je hier vragen over? Bij Energievanzelf kun je niet alleen terecht voor het laten leggen van je panelen, maar adviseren we je ook graag over subsidieaanvragen. Leg ons jouw specifieke situatie voor en we adviseren je over jouw mogelijkheden.

  Tips voor zakelijk zonnepanelen aanschaffen

  • Overweeg om direct accu’s aan te schaffen waarmee je de opgewekte stroom die je niet direct verbruikt, kunt opslaan. Je kunt die stroom dan gebruiken op bewolkte momenten waarop je panelen niet genoeg stroom leveren om je energieverbruik te dekken. Meer weten? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden in accu-opslag.
  • Ben je bijvoorbeeld zzp’er die thuiswerkt en vraag je je af of je zakelijk zonnepanelen op het dak van je woonhuis kunt leggen? Zakelijk panelen leggen kan als je minstens 10% van de stroomopbrengst zakelijk gebruikt.
  • Leg je zonnepanelen, ga dan van tevoren na bij je verzekeraar of hij eisen stelt aan (de installatie van) de zonnepanelen.

  Zet de zon (ook) voor je aan het werk! We vertellen je graag vrijblijvend meer over jouw mogelijkheden voor zakelijke zonnepanelen.

  Offerte aanvragen
  Schermafbeelding 2021-01-24 om 13.54.20

  Onze projecten

  Laat de zon voor je werken!

  Wil je alles uit je groene stroom halen? De experts van Energievanzelf staan voor je klaar om te helpen. We plannen een afspraak met je in en overleggen de mogelijkheid. Laat ook zakelijk zonlicht jouw Energievanzelf worden.
  Ik wil meer weten over zonnepanelen