Zonnepanelen voor je bedrijf

Een toekomstbestendig bedrijf met zakelijke zonnepanelen

Overweeg je zakelijke zonnepanelen aan te schaffen? Wil je hulp bij het traject van vergunningsaanvraag of subsidie? Ben je benieuwd naar de investering die komt kijken bij zonnepanelen op je bedrijfspand?

Dan heb je behoefte aan een partij die met je meedenkt. Bij Energievanzelf maken we de aanschaf van zakelijke zonnepanelen graag zo gemakkelijk mogelijk. We staan voor je klaar van oriëntatie tot uiteindelijke oplevering.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Bespaar en verduurzaam met zakelijke zonnepanelen

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor zonnepanelen op het bedrijfspand te leggen. Een slimme keuze, want het investeren in deze energiezuinige technieken heeft veel voordelen. 

 • Verlaag je energiekosten  
 • Draag bij aan een duurzame toekomst; 
 • Versterk het imago van je bedrijf. 

Ook interessant is de mogelijkheid de opgewekte energie op te slaan in accu’s. Je kan hierdoor eigen opgewekte stroom gebruiken wanneer er geen zonlicht is. De mogelijkheden breiden in snel tempo uit. Bij Energievanzelf zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van accu-opslag.

Ontdek alle subsidies voor zonnepanelen op bedrijven

Omdat de overheid duurzame keuzes van ondernemers stimuleert, zijn er diverse subsidies en regelingen. We zetten ze op een rijtje:

 • Energie-investeringsaftrek (EIA). Het doel van deze regeling is het stimuleren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Maar liefst 45,5% van de totale investering mag worden afgetrokken van de fiscale winst.
 • Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie is voor stroomverbruikers die een kleinverbruik aansluiting hebben (tot 3×80 Ampère). Zijn jullie een non-profit organisatie? Of heb je als bedrijf al grote investeringen achter de rug hebben, maar wil je wel graag verduurzamen? Dan is de ISDE een geschikte optie.
 • De Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE) is relevant voor ondernemers met een grotere aansluiting dan 3×80 Ampère. Er wordt subsidie gegeven per kilowatt terug geleverde stroom. De SDE werkt met jaarlijkse openstellingsrondes. Kom erachter hoe de SDE werkt (link SDE pagina).
 • De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is een extra aftrekpost voor investeringen die de fiscale winst van je bedrijf verlaagt. Deze aftrek geldt voor investeringen tussen de 2.300 en 206.931 euro. Lees hieronder meer.
Vragen over subsidies?
Zonneepanelen zakelijke aanschaf

Subsidie voor jouw zonnepanelen via de KIA

Als je in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen dan kun je in aanmerking komen voor kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Dit is een extra aftrekpost voor investeringen die de fiscale winst van een bedrijf verlaagt.

Investeer je tussen de 2.300 en 206.931 euro in zonnepanelen voor je bedrijf? Dan kun je eenmalig aanspraak maken op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Zonnepanelen vallen onder de middelen waar je volgens deze regeling in mag investeren. Let op! Je mag deze aftrek naast de EIA gebruiken.

De KIA is om investeringen van een beperkte omvang te bevorderen. De hoogte van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het kalenderjaar. Investeringen kunnen voor zowel de KIA als de EIA in aanmerking komen.

Heb je gekozen voor de EIA, dan kan je niet meer gebruik maken van de milieu-investeringsaftrek (MIA).

Zonnepanelen op je bedrijfspand in 6 stappen

Vooraf graag weten waar je aan toe bent? Dat snappen we! Energievanzelf is betrokken bij het hele traject.  

 1. Is de financiële investering haalbaar? We maken een eerlijke en conservatieve berekening, zodat het rendement altijd verrast. 
 2. We controleren of alle technische aspecten zoals constructies en netaansluiting in orde zijn. Zo niet, dan regelen we dat! 
 3. We regelen alles rondom de subsidieaanvraag. 
 4. De subsidie(s) voor jouw zonnepanelen worden toegekend. 
 5. Ons ervaren team legt de zonnepanelen op professionele wijze op jouw dak(en). 
 6. Dan komen het beheer en onderhoud om de hoek kijken. Uiteraard staan we ook daarbij voor je klaar. 
Vraag een persoonlijke offerte aan
zakelijke zonnepanelen

Zonnepanelen ook voor boerderijen slimme investering

Steeds meer agrariërs kiezen voor zonnepanelen. Een grote stal of schuur is een ideale locatie voor zonnepanelen. Verlaag je energiekosten en draag tegelijkertijd bij aan de energietransitie. We helpen je niet alleen bij de installatie van de zakelijke zonnepanelen, maar ook bij de aanvraag van eventuele vergunningen en subsidies. Profiteer van onze ruime ervaring in het realiseren van grootschalige zonne-installaties!

Lees meer over zonnepanelen voor je boerderij

Welke daken zijn geschikt voor zonnepanelen?

Nu is de vraag natuurlijk: is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Goed nieuws, want op vrijwel alle daken kunnen zonnepanelen worden gelegd. Zowel op platte als schuine daken realiseert Energievanzelf jouw duurzame zonne-installatie. Uiteraard komen we graag langs om een vrijblijvend advies te geven.

Neem contact op met Fulco om de mogelijkheden inzichtelijk te maken

Waarom zakelijke zonnepanelen van Energievanzelf?

Er zijn veel aanbieders van zonnepanelen en dat kan de keuze lastig maken. Waarom Energievanzelf de beste keus is? Omdat wij van begin tot eind de beste service bieden én omdat we dankzij onze focus op zonnepanelen altijd de hoogste kwaliteit leveren. Voor veel bedrijven is het leggen van zonnepanelen een nevenactiviteit. Bij Energievanzelf kiezen we ervoor ons volledig te focussen op zonnepanelen.  

Energievanzelf ontzorgt je tijdens het hele traject en houdt je op de hoogte. Van aanvraag tot oplevering én terug levering, zodat het opwekken van energie vanzelf gaat! 

Een extra kracht is dat we verschillende partners hebben met ieder hun eigen specialisme. Denk aan specialisten in warmtepompen of isolatie. Samen met deze gespecialiseerde partners bieden we een compleet pakket voor het verduurzamen van jouw bedrijf. Het resultaat? Producten en dienstverlening van de hoogste kwaliteit. We zijn altijd bezig met de nieuwste ontwikkelingen en komen zo met verrassende mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen

Projecten

Laat de zon voor je werken!

Wil je alles uit je groene stroom halen? De experts van Energievanzelf staan voor je klaar om te helpen. We plannen een afspraak met je in en overleggen de mogelijkheid. Laat ook zakelijk zonlicht jouw Energievanzelf worden.
Ik wil meer weten over zonnepanelen