Zakelijke aanschaf
van zonnepanelen

Slim ondernemen met zonnepanelen

Denk je erover om zonnepanelen zakelijk aan te schaffen? Of wil je investeren in energiezuinige technieken? Een slimme zet om als ondernemer duurzaam en verantwoordelijk te werk te gaan. Hierbij bespaar je niet alleen kosten, maar ben je ook direct Maatschappelijk Verantwoord. De overheid stimuleert duurzame keuzes van ondernemers met verschillende subsidies en regelingen. Welke subsidies en regelingen voor jou gelden, hangt af van de situatie. Er zijn verschillende mogelijkheden voor subsidie voor bedrijven.

Subsidies voor zakelijke zonnepanelen

De EIA is voor ondernemers die investeren in bedrijfsmiddelen. Ook zonnepanelen vallen in deze stimulansregeling. Dit kan voor ondernemers die in zonnepanelen investeren een fiscaal voordeel opleveren. De Energie Investerings (EIA) aftrek levert u gemiddeld 11% voordeel op.

Investeringen in energiezuinige technieken en duurzame energie mag je aftrekken onder de EIA. Bovenop de gebruikelijke afschrijving mag u 54,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

Zonnepanelen – zowel de panelen die alleen energie opwekken als de panelen die gecombineerd energie en warmte opwekken – staan op de energielijst van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

LET OP: een aanvraag voor EIA moet u binnen drie maanden doen, nadat je de opdracht hebt aangegeven voor een energiezuinige investering of de bestelling heeft gedaan. Je moet de aanvraag indienen via het e-loket van Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland.

Vragen over subsidies?

Kleinschaligheids investeringsaftrek

Als je in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen, dan kun je in aanmerkingen komen voor kleinschaligheid investeringsaftrek (KIA). Dit is een extra aftrekpost voor investeringen die de fiscale winst van een bedrijf verlaagt.

Investeer je tussen de 2.300 en 206,931 euro in zonnepanelen voor je bedrijf? Dan kun je eenmalig aanspraak maken op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Zonnepanelen vallen onder de middelen waar je volgens deze regeling in mag investeren. Let op! Je mag deze aftrek naast de EIA gebruiken.

De KIA is om investeringen van een beperkte omvang te bevorderen. Het bedrag van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het kalenderjaar. Investeringen kunnen voor beide KIA als de EIA in aanmerking komen.

Heeft de ondernemer gekozen voor de EIA, dan kan deze niet meer gebruik maken van de milieu-investeringsaftrek (MIA).

Vragen over zakelijke zonnepanelen?
Zonneepanelen zakelijke aanschaf

Laat de zon voor je werken!

Wil je alles uit je groene stroom halen? De experts van Energievanzelf staan voor je klaar om te helpen. We plannen een afspraak met je in en overleggen de mogelijkheid. Laat ook zakelijk zonlicht jouw Energievanzelf worden.
Ik wil meer weten over zonnepanelen