Zonnepanelen Arnhem

Zonnepanelen in Arnhem kopen? Energie Vanzelf is de specialist in zonnesystemen. Wij willen zonne-energie voor iedereen mogelijk maken. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt.

Gratis dakcheck aanvragen

Drie voordelen van zonnepanelen in Arnhem

 

Verdien geld met de zon

Zonnepanelen verdien je binnen 4 jaar terug. Daarna heb je nog tientallen jaren rendement op je zonnepanelen.

Meer kwaliteit = meer rendement

Met de duidelijke garantievoorwaarden en goede producteigenschappen ben je bij Energie Vanzelf verzekerd van hoog rendement.

Je eigen stroom opwekken

Krijg nu de BTW nog terug en profiteer nog van de salderingsregeling.

Zonnepanelen kopen, laten installeren en geld voor je laten verdienen in Arnhem

  

Als je op deze pagina bent beland dan zal dit vanwege een interesse naar zonnepanelen zijn. Wellicht wil je gewoon direct goedkope zonnepanelen in Arnhem kopen, het is ook mogelijk dat je graag eerst wat meer informatie leest over de voordelen van zonne-energie. Energie Vanzelf is een lokale leverancier van zonnepanelen in Arnhem, we leveren maatwerk oplossingen voor ieder type woning of bedrijfspand.

Op basis van een persoonlijk consult en maatwerk oplossing is het mogelijk om het hoogste rendement te behalen op basis van gunstige tarieven. De mogelijkheden en voordelen van zonne-energie leggen we graag uit op deze pagina. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Benieuwd naar jouw rendement in Arnhem?

Om zo nauwkeuring mogelijk te bereken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, heb je de volgende informatie nodig: 

Het aantal Wattpiek van de zonnepanalen. Op dit moment beschikken de nieuwste en beste zonnepanelen over een vermogen van ongeveer 430 Wattpiek. Dit aantal staat voor de jaaropbrengst van de zonnepanelen onder optimale weersomstandigheden.  

Je jaarlijkse energieverbruik in kWh. Heb je geen idee wat dit verbruik in jouw situatie is? Geen probleem. Je kunt de volgende aantallen als indicatie gebruiken: 

  • 1-persoonshuishouden: 2050 kWh  
  • 2-persoonshuishouden: 3350 kWh  
  • 3-persoonshuishouden: 3750 kWh  
  • 4-persoonshuishouden: 4300 kWh  
  • 5-persoonshuishouden: 4850 kWh 

Houd er rekening mee dat deze aantallen in de praktijk vaak krap berekend zijn. Neem dus liever iets te veel, dan iets te weinig kWh. Goed om te weten is dat het energieverbruik per jaar steeds meer toeneemt. Daarbij is het ook voordeliger qua kosten om direct een extra paneel te installeren dan om later panelen bij te laten plaatsen.  

De rekenfactor voor het rendement van zonnepanelen. Omdat de weersomstandigheden niet altijd optimaal in Nederland zijn, produceren de panelen niet altijd voor 100%. In Nederland nemen we daarom meestal een rekenfactor van 0,85. Dat betekent dat je panelen met 1 Wattpiek niet 1 kWh opleveren, maar 0,85 kWh leveren. 

De som om het aantal panelen te berekenen. De som is vrij simpel. Bereken het volgende: jaarlijks energieverbruik: (vermogen zonnepanelen x rekenfactor) = het aantal panelen dat je nodig hebt.


Hoe bereken ik mijn rendement?

Om vervolgens te berekenen wat zonnepanelen je opleveren heb je een aantal gegevens nodig, namelijk: 

  • Het vermogen van de zonnepanelen. Heb je nog geen zonnepanelen? Dan kan je uitgaan van 430 Wattpiek. 
  • Het aantal zonnepanelen dat je (nodig) hebt. 
  • De energieprijs per kWh.
  • De rekenfactor voor de opbrengst van de zonnepanelen. In Nederland is dit gemiddeld 0,85.  

De opbrengst in energie berekenen  

Om te berekenen hoeveel energie jouw zonnepanelen opleveren, kun je de volgende berekening maken. ‘’Het vermogen van de zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) = de energieopbrengst per jaar’’. 

In de zomer is de energieopbrengst hoger dan in de wintermaanden. Het voordelige aan zonnepanelen is dat je stroom kunt terugleveren. Wanneer je meer opwekt dan je verbruikt krijg je hier dus geld voor.  

De opbrengst in euro’s berekenen 

Ben je benieuwd naar wat de zonnepanelen jou in euro’s opleveren? Dat bereken je met de volgende som: ‘’Het vermogen van de zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) x huidige energieprijs = de euro’s die je per jaar bespaard.  

Met deze som bereken je dus wat zonnepanelen jou per jaar opleveren. Het gaat om het bedrag dat je nu niet aan de energieleverancier kwijt bent. Met de zonnepanelen wek jij namelijk je eigen milieuvriendelijke stroom op.  

Stijgen de energieprijzen? Dan stijgen jouw opbrengsten! Hoe dat werkt? Wanneer de stroom duurder wordt, heb jij meer profijt van de panelen. Omdat je jouw eigen zonnepanelen hebt, hoef je geen dure stroom meer af te nemen bij een energiemaatschappij.


Waarom kiezen voor zonnepanelen in Arnhem

Neem dan geheel vrijblNiet iedereen heeft dezelfde redenen om over te stappen op zonne-energie. De voordelen kunnen per situatie verschillen. Hier zijn drie voordelen waar iedereen profijt van zal hebben:

1. Milieuvriendelijke energie: We moeten allemaal ons steentje bijdragen aan een duurzame samenleving. Dit gaat niet vanzelf, het heeft geen zin om af te wachten wat anderen doen. Door zonnepanelen in Arnhem te laten installeren laat je zien een bijdrage te leveren aan een gezondere wereld.

2. Geld besparen: Het is gelukkig niet nodig om als enige te investeren in een beter milieu. Het betreft een no-regret oplossing waar je zelf als eigenaar direct van zult profiteren. Duurzame is energie is namelijk niet duur, deze investering kan snel weer terugverdiend worden.

3. Investeren op de toekomst: We kunnen niet voorspellen wat de toekomst ons precies gaat brengen, dat fossiele brandstoffen steeds schaarser en daarmee ook duurder worden mag duidelijk zijn. Je kunt nu al een voorsprong nemen en investeren in energie van de zon.

Laten we ook niet vergeten te vermelden dat zonnepanelen een toegevoegde waarde hebben op de energievoorziening. Het is uiteraard niet nodig om gas en elektra direct af te sluiten, het is in eerste instantie een aanvullende oplossing. Je komt niet in de kou te zitten als het een dagje bewolkt mocht zijn.ijvend contact op voor meer informatie.

Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Arnhem?

In het verleden waren er subsidies op zonnepanelen in Arnhem mogelijk. De landelijke subsidieregelingen bestaan niet meer, er is nog wel de salderingsregeling. Deze wordt geleidelijk aan afgebouwd, momenteel kun je er nog voordeel mee behalen. Voor zakelijk gebruik zijn er nog regelingen zoals de EIA (Energie Investeringsaftrek) en de KIA (Kleinschaligheid Investeringsaftrek).

Op gemeentelijk niveau is er wellicht ook nog zonnepanelen subsidie in Arnhem waar je van kunt profiteren. Neem hiervoor contact op met de gemeente of vraag het aan de specialisten van Energie Vanzelf. Zelfs als je van geen enkele regeling gebruik zou maken dan kun je nog steeds binnen afzienbare tijd de investering terugverdienen.

Wil je weten wat zonnepanelen in Arnhem kopen oplevert in jouw situatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie.

QiVet

Gisteren heeft Energie Vanzelf zonnepanelen bij ons op het dak gelegd. Het eind resultaat is nog mooier dan verwacht.
Vooraf is er een adviseur langs geweest die flexibel was om een afspraak te maken, ook was hij erg deskundig, en nam de tijd om samen mijn wensen door te nemen, en te kijken wat haalbaar is.
De dag zelf stonden er 2 erg vriendelijke mannen volgens afgesproken tijd voor de deur, die samen met ons besproken hebben wat ze gingen doen. Ze waren erg deskundig en vriendelijk, en communiceerde met ons voor mogelijkheden, alles is netjes geplaatst, en daarna ook weer netjes opgeruimd.
Vervolgens kwam er nog een 3e man voor de meterkast, die heeft alles netjes geïnstalleerd. Ook werd er vervolgens een goede uitleg geven.
Wij zijn erg blij met het eindresultaat en hopen op veel zonnestralen deze zomer

Wat zijn de kosten van zonne-energie?

Energie moet opgewekt worden. Gas, olie of hout dat verbrand wordt zijn allemaal grondstoffen die gebruikt worden in de productie van energie. Zonlicht is gratis, de zon schijnt een aantal uren per dag op ons deel van de aardbol. Daar hoeven we niets voor te doen en het is geen energiebron die op zal raken. Deze zonne-energie kunnen we voor allerlei toepassingen gebruiken zoals de verlichting in huis, een boiler of om de elektrische auto thuis op te laden. Licht is gratis, de conversie naar zonne-energie brengt wel kosten met zich mee. In Arnhem zonnepanelen kopen is een betaalbare oplossing voor duurzame energie opwekking.