Zonnepanelen Veenendaal

Zonnepanelen in Veenendaal kopen? Energie Vanzelf is de specialist in zonnesystemen. Wij willen zonne-energie voor iedereen mogelijk maken. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt.

Gratis dakcheck aanvragen

Drie voordelen van zonnepanelen in Veenendaal

 

Verdien geld met de zon

Zonnepanelen verdien je met 5 tot 8 jaar terug. Daarna heb je nog +/- 15 tot 20 jaar rendement op je zonnepanelen.

Meer kwaliteit = meer rendement

Met de duidelijke garantievoorwaarden en goede producteigenschappen ben je bij Energie Vanzelf verzekerd van hoog rendement.

Je eigen stroom opwekken

Krijg nu de BTW nog terug en profiteer nog van de salderingsregeling.

Zonnepanelen kopen, laten installeren en geld voor je laten verdienen in Veenendaal

  

Wil je de knoop doorhakken en ga je zonnepanelen kopen in Veenendaal? In dat geval zul je waarschijnlijk eerst informatie op het internet zoeken dat je helpt om een keuze te maken. Er zijn uiteenlopende mogelijkheden en uiteraard is er ook het kostenplaatje om rekening mee te houden. Er zijn diverse belangrijke overwegingen waaronder de kosten bij aanschaf, het rendement op de panelen en niet in de laatste plaats installatie.

De panelen moeten gelegd worden volgens strenge normen en het proces moet uitgevoerd worden door specialisten die bekend zijn met de laatste ontwikkelingen omtrent duurzame energie. Dan kom je al snel uit bij Energie Vanzelf, de firma die sinds 2013 garant staat voor advies, verkoop en installatie. Door de klant te ontzorgen gaat het proces als vanzelf! Op deze pagina vind je een beknopt overzicht van alle pluspunten en opties. Meer weten? Neem dan gerust even contact op voor meer informatie.

Benieuwd naar jouw rendement in Veenendaal?

Om zo nauwkeuring mogelijk te bereken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, heb je de volgende informatie nodig: 

Het aantal Wattpiek van de zonnepanalen. Op dit moment beschikken de nieuwste en beste zonnepanelen over een vermogen van ongeveer 430 Wattpiek. Dit aantal staat voor de jaaropbrengst van de zonnepanelen onder optimale weersomstandigheden.  

Je jaarlijkse energieverbruik in kWh. Heb je geen idee wat dit verbruik in jouw situatie is? Geen probleem. Je kunt de volgende aantallen als indicatie gebruiken: 

 • 1-persoonshuishouden: 2050 kWh  
 • 2-persoonshuishouden: 3350 kWh  
 • 3-persoonshuishouden: 3750 kWh  
 • 4-persoonshuishouden: 4300 kWh  
 • 5-persoonshuishouden: 4850 kWh 

Houd er rekening mee dat deze aantallen in de praktijk vaak krap berekend zijn. Neem dus liever iets te veel, dan iets te weinig kWh. Goed om te weten is dat het energieverbruik per jaar steeds meer toeneemt. Daarbij is het ook voordeliger qua kosten om direct een extra paneel te installeren dan om later panelen bij te laten plaatsen.  

De rekenfactor voor het rendement van zonnepanelen. Omdat de weersomstandigheden niet altijd optimaal in Nederland zijn, produceren de panelen niet altijd voor 100%. In Nederland nemen we daarom meestal een rekenfactor van 0,85. Dat betekent dat je panelen met 1 Wattpiek niet 1 kWh opleveren, maar 0,85 kWh leveren. 

De som om het aantal panelen te berekenen. De som is vrij simpel. Bereken het volgende: jaarlijks energieverbruik: (vermogen zonnepanelen x rekenfactor) = het aantal panelen dat je nodig hebt.


Hoe bereken ik mijn rendement?

Om vervolgens te berekenen wat zonnepanelen je opleveren heb je een aantal gegevens nodig, namelijk: 

 • Het vermogen van de zonnepanelen. Heb je nog geen zonnepanelen? Dan kan je uitgaan van 430 Wattpiek. 
 • Het aantal zonnepanelen dat je (nodig) hebt. 
 • De energieprijs per kWh.
 • De rekenfactor voor de opbrengst van de zonnepanelen. In Nederland is dit gemiddeld 0,85.  

De opbrengst in energie berekenen  

Om te berekenen hoeveel energie jouw zonnepanelen opleveren, kun je de volgende berekening maken. ‘’Het vermogen van de zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) = de energieopbrengst per jaar’’. 

In de zomer is de energieopbrengst hoger dan in de wintermaanden. Het voordelige aan zonnepanelen is dat je stroom kunt terugleveren. Wanneer je meer opwekt dan je verbruikt krijg je hier dus geld voor.  

De opbrengst in euro’s berekenen 

Ben je benieuwd naar wat de zonnepanelen jou in euro’s opleveren? Dat bereken je met de volgende som: ‘’Het vermogen van de zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) x huidige energieprijs = de euro’s die je per jaar bespaard.  

Met deze som bereken je dus wat zonnepanelen jou per jaar opleveren. Het gaat om het bedrag dat je nu niet aan de energieleverancier kwijt bent. Met de zonnepanelen wek jij namelijk je eigen milieuvriendelijke stroom op.  

Stijgen de energieprijzen? Dan stijgen jouw opbrengsten! Hoe dat werkt? Wanneer de stroom duurder wordt, heb jij meer profijt van de panelen. Omdat je jouw eigen zonnepanelen hebt, hoef je geen dure stroom meer af te nemen bij een energiemaatschappij.


Redenen om voor zonnepanelen in Veenendaal te kiezen

 • Geld besparen: Binnen zeven tot tien jaar is het mogelijk om de investering op zonnepanelen terug te verdienen. Dit is een schatting op basis van diverse factoren, de werkelijke situatie kan per pand anders zijn. Het is wel zo dat energiekosten over de gehele linie stijgen waarmee zonne-energie goedkoper zal uitvallen.
 • Duurzaam wonen: We zijn als samenleving druk bezig met milieuvriendelijke alternatieven om als samenleving voor een gezonde aarde te zorgen. Zonnepanelen in Veenendaal helpen een bijdrage te leveren aan duurzaamheid zonder de rekening te betalen.
 • Vrije keuze: Het is niet nodig om na aansluiting op zonne-energie direct je huidige levering stop te zetten, het is in theorie wel mogelijk. Het is vooral de vrijheid van kiezen die overstappen interessant maakt. Wees gerust, je komt op donkere dagen niet zomaar in de kou te zitten.
 • Gericht op de toekomst: Wat gaan de olie- en gasprijzen doen de komende jaren? Dat weet niemand maar goedkoper wordt het waarschijnlijk niet. De zon zal nog wel een tijdje blijven branden. Daarmee is zonne-energie een duurzame oplossing waar je geen spijt van zult krijgen.

Kun je subsidie krijgen voor zonnepanelen in Veenendaal?

Omdat er flinke kosten gemoeid zijn met zonne-energie wordt er vaak gevraagd naar mogelijke subsidie voor zonnepanelen in Veenendaal. Vanuit de regering zijn er in het verleden subsidies verstrekt, voor bedrijven zijn er nog steeds mogelijkheden waaronder de KIA en EIA. Op gemeentelijk niveau kunnen er ook regelingen bestaan, belastingvoordelen of leningen voor verduurzaming.

Naarmate je langer wacht zullen er minder mogelijkheden zijn om kosten te besparen. Het kan daarom voordelig zijn om nu de mogelijkheden in kaart te brengen en hier je voordeel mee te doen. Wil je binnenkort in Veenendaal zonnepanelen kopen? Neem dan contact op met Energie Vanzelf.

Menno v. Gerven

Afgelopen vrijdag kwamen 2 heren van Energie Vanzelf zonnepanelen leggen op onze nieuwe woning.

Vanaf het begin tot het einde van het traject liep alles voorspoedig. Het gehele traject verliep snel en de wachttijd tot het leggen van de zonnepanelen was erg kort. Mooi om nog de hele lente mee te kunnen pakken. Ik zou Energie Vanzelf zeker aanraden.

tweepersoons huishouden
Middenwoning

Wat zijn de kosten van zonne-energie?

De zon komt op in het Oosten en gaat weer onder in het Westen. Dit gaat vanzelf, het is niet nodig om hier een abonnement voor af te sluiten. Toch is zonne-energie niet gratis. Om van zonnestralen duurzame energie te maken is complexe apparatuur nodig. Bij zonnepanelen kopen in Veenendaal gaat het niet alleen om geld uitgeven maar vooral over geld besparen in de jaren die gaan komen. De zonnecellen in de panelen vangen licht op dat geconverteerd wordt tot bruikbare energie. De opgewekte stroom kan vervolgens voor allerlei toepassingen worden ingezet.

Denk bijvoorbeeld aan de verlichting in huis, de verwarming of een elektrische auto opladen. Hier is technologie voor nodig, dit betekent een investering maken. Als je het totaal van kosten en baten tegen elkaar afzet dan kom je er snel achter dan gas en stroom via energieleveranciers een stuk duurder zijn. Zonlicht is een ‘gratis grondstof’ wat betekent dat zonne-energie relatief goedkoop is om op te wekken. Er zijn echter meer redenen om in Veenendaal zonnepanelen te kopen.