Zonnepanelen Zeist

Zonnepanelen in Zeist kopen? Energie Vanzelf is de specialist in zonnesystemen. Wij willen zonne-energie voor iedereen mogelijk maken. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt.

Gratis dakcheck aanvragen

Drie voordelen van zonnepanelen in Zeist

 

Verdien geld met de zon

Zonnepanelen verdien je met 5 tot 8 jaar terug. Daarna heb je nog +/- 15 tot 20 jaar rendement op je zonnepanelen.

Meer kwaliteit = meer rendement

Met de duidelijke garantievoorwaarden en goede producteigenschappen ben je bij Energie Vanzelf verzekerd van hoog rendement.

Je eigen stroom opwekken

Krijg nu de BTW nog terug en profiteer nog van de salderingsregeling.

Zonnepanelen kopen, laten installeren en geld voor je laten verdienen in Zeist

  

We zijn als mensheid enorm afhankelijk van de zon. We maken gretig gebruik van het licht, de warmte en zelfs ons lichaam produceert vitamine D als we blootgesteld worden aan zonlicht. Zonnewijzers waren gebaseerd op de stand van de zon en veel culinaire hoogstandjes zijn gebaseerd op zongedroogde ingrediënten. Zonne-cellen zijn niet nieuw maar wel innovatief. Er zijn al veel zonnepanelen in Zeist te zien op de daken, toch is er nog veel gelegenheid voor uitbreiding. Niet ieder paneel is gelijk, zowel op het gebied van kosten als opbrengst. De beste keuze maken vereist daarom kennis van zaken. Energievanzelf informeert en installeert. Zonnepanelen kopen in Zeist was nog nooit zo eenvoudig. Met ervaring sinds 2013 weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Zo geniet je vele jaren van een duurzame oplossing voor energie.

Op deze pagina leggen we in het kort uit waar je rekening mee moet houden. Het is ook mogelijk om direct contact op te nemen met Energievanzelf voor maatwerk advies.

 

Benieuwd naar jouw rendement in Zeist?

Om zo nauwkeuring mogelijk te bereken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, heb je de volgende informatie nodig: 

Het aantal Wattpiek van de zonnepanalen. Op dit moment beschikken de nieuwste en beste zonnepanelen over een vermogen van ongeveer 430 Wattpiek. Dit aantal staat voor de jaaropbrengst van de zonnepanelen onder optimale weersomstandigheden.  

Je jaarlijkse energieverbruik in kWh. Heb je geen idee wat dit verbruik in jouw situatie is? Geen probleem. Je kunt de volgende aantallen als indicatie gebruiken: 

  • 1-persoonshuishouden: 2050 kWh  
  • 2-persoonshuishouden: 3350 kWh  
  • 3-persoonshuishouden: 3750 kWh  
  • 4-persoonshuishouden: 4300 kWh  
  • 5-persoonshuishouden: 4850 kWh 

Houd er rekening mee dat deze aantallen in de praktijk vaak krap berekend zijn. Neem dus liever iets te veel, dan iets te weinig kWh. Goed om te weten is dat het energieverbruik per jaar steeds meer toeneemt. Daarbij is het ook voordeliger qua kosten om direct een extra paneel te installeren dan om later panelen bij te laten plaatsen.  

De rekenfactor voor het rendement van zonnepanelen. Omdat de weersomstandigheden niet altijd optimaal in Nederland zijn, produceren de panelen niet altijd voor 100%. In Nederland nemen we daarom meestal een rekenfactor van 0,85. Dat betekent dat je panelen met 1 Wattpiek niet 1 kWh opleveren, maar 0,85 kWh leveren. 

De som om het aantal panelen te berekenen. De som is vrij simpel. Bereken het volgende: jaarlijks energieverbruik: (vermogen zonnepanelen x rekenfactor) = het aantal panelen dat je nodig hebt.


Hoe bereken ik mijn rendement?

Om vervolgens te berekenen wat zonnepanelen je opleveren heb je een aantal gegevens nodig, namelijk: 

  • Het vermogen van de zonnepanelen. Heb je nog geen zonnepanelen? Dan kan je uitgaan van 430 Wattpiek. 
  • Het aantal zonnepanelen dat je (nodig) hebt. 
  • De energieprijs per kWh.
  • De rekenfactor voor de opbrengst van de zonnepanelen. In Nederland is dit gemiddeld 0,85.  

De opbrengst in energie berekenen  

Om te berekenen hoeveel energie jouw zonnepanelen opleveren, kun je de volgende berekening maken. ‘’Het vermogen van de zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) = de energieopbrengst per jaar’’. 

In de zomer is de energieopbrengst hoger dan in de wintermaanden. Het voordelige aan zonnepanelen is dat je stroom kunt terugleveren. Wanneer je meer opwekt dan je verbruikt krijg je hier dus geld voor.  

De opbrengst in euro’s berekenen 

Ben je benieuwd naar wat de zonnepanelen jou in euro’s opleveren? Dat bereken je met de volgende som: ‘’Het vermogen van de zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) x huidige energieprijs = de euro’s die je per jaar bespaard.  

Met deze som bereken je dus wat zonnepanelen jou per jaar opleveren. Het gaat om het bedrag dat je nu niet aan de energieleverancier kwijt bent. Met de zonnepanelen wek jij namelijk je eigen milieuvriendelijke stroom op.  

Stijgen de energieprijzen? Dan stijgen jouw opbrengsten! Hoe dat werkt? Wanneer de stroom duurder wordt, heb jij meer profijt van de panelen. Omdat je jouw eigen zonnepanelen hebt, hoef je geen dure stroom meer af te nemen bij een energiemaatschappij.


Vijf redenen om te kiezen voor zonnepanelen in Zeist

Overstappen op zonne-energie doe je niet zomaar in een opwelling. Je wilt eerst de voordelen en nadelen op een rijtje krijgen. Per situatie kunnen deze zaken verschillen. Hier zijn alvast vijf voordelen als je zonnepanelen in Zeist gaat kopen die voor de meeste huishoudens van toepassing zijn.

1. Zie het als een investering, het is geen uitgave. Iedere maand de energierekening betalen is geld uitgeven dat je nooit meer terug zult zien. Investeren in zonnepanelen is eenmalig een flinke besteding die iedere volgende maand zorgt voor lagere energiekosten. Het is mogelijk om de totale investering in een periode binnen 10 jaar terug te verdienen. Dit is uiteraard afhankelijk van de situatie.

2. De EU maakt plannen, de Nederlandse regering stelt regels op maar echt duurzame oplossing laten op zich wachten. Geef het goede voorbeeld met een vorm van energie die duurzaam is en geen gebruik maakt van grondstoffen die schaars zijn. Zonne-energie heeft zichzelf bewezen en zal voor een lange tijd de meest milieuvriendelijke keuze blijven.

3. Je kunt natuurlijk vertrouwen op de oliebaronnen in de wereld en energiemaatschappijen. Je kunt ook kiezen voor eigen zonnepanelen in Zeist waarmee je tientallen jaren zelf energie kunt opwekken. De huidige energieprijzen hebben bewezen dat overstappen op duurzame energie nog steeds de beste optie is.

4. Kun je gebruik maken van je elektrische scheerapparaat als de zon niet schijnt? Wees gerust, je komt nooit zonder stroom te zitten. Het is namelijk niet een kwestie van ‘of’ maar van ‘en’. Je genereert stroom voor eigen gebruik, als je toch even tekort komt dan blijf je gewoon energie via de bekende wegen ontvangen.

5. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je meer stroom opwekt dan je kunt gebruiken. In dat geval is het goed om te weten dat de salderingsregeling nog steeds van kracht is. Zo kun je extra stroom aan de energiemaatschappij verkopen. Deze regeling wordt afgebouwd, profiteer ervan zolang het mogelijk is!

Is er subsidie op zonnepanelen in Zeist mogelijk?

In het begin was duurzame energie ook echt duur. Met subsidie op zonnepanelen in Zeist werden de eerste overstappers op weg geholpen. Deze landelijke regels bestaan niet meer, toch zijn er nog steeds voordelen die voor het oprapen liggen. Denk aan belastingvoordeel bij duurzaamheidsmaatregelen in of rond de woning. Bedrijven kunnen een beroep doen op de Energie Investeringsaftrek of de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

Daarnaast zul je ook zonder zonnepanelen subsidie in Zeist snel de investering terugverdienen. De grootste winst valt hierbij te behalen als je kiest voor de juiste panelen op het dak. Energie Vanzelf helpt met duidelijk advies en praktische oplossingen. Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een adviesgesprek. Dan kun je snel starten met het besparen van energie.

Hans Eijlander

Goede communicatie, goed meedenken, heldere lijnen en fatsoenlijke Hollandse monteurs, gaan voor mooi werk maken. Start en oplevering keurig volgens plan. Wat nazorgpunten ook keurig binnen een week klaar gemaakt. Goed overleg en fijne omgang! Zeer aan te bevelen!

Zakelijk
Zakelijk