Zonnepanelen Nijmegen

Zonnepanelen in Nijmegen kopen? Energie Vanzelf is de specialist in zonnesystemen. Wij willen zonne-energie voor iedereen mogelijk maken. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt.

Gratis dakcheck aanvragen

Drie voordelen van zonnepanelen in Nijmegen

 

Verdien geld met de zon

Zonnepanelen verdien je met 5 tot 8 jaar terug. Daarna heb je nog +/- 15 tot 20 jaar rendement op je zonnepanelen.

Meer kwaliteit = meer rendement

Met de duidelijke garantievoorwaarden en goede producteigenschappen ben je bij Energie Vanzelf verzekerd van hoog rendement.

Je eigen stroom opwekken

Krijg nu de BTW nog terug en profiteer nog van de salderingsregeling.

Zonnepanelen kopen, laten installeren en geld voor je laten verdienen in Nijmegen

  

Wordt het tijd voor zonnepanelen kopen in Nijmegen? Dan zul je uiteraard eerst wat informatie opzoeken om een weloverwogen beslissing te kunnen maken. Naast de vele mogelijkheden hangt er ook een flink prijskaartje aan vast. Naast overwegingen zoals de kosten, opbrengst en levensduur zul je tevens rekening moeten houden met de installatie. Die moet op verantwoorde wijze uitgevoerd worden door ervaren professionals die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Daarom kies je voor Energie Vanzelf, een bedrijf dat sinds 2013 advies geeft, verkoopt én installeert. Door alle zorgen uit handen te nemen lijkt het als vanzelf te gaan! Deze pagina geeft in het kort een overzicht van de voordelen en mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Benieuwd naar jouw rendement in Nijmegen?

Om zo nauwkeuring mogelijk te bereken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, heb je de volgende informatie nodig: 

Het aantal Wattpiek van de zonnepanalen. Op dit moment beschikken de nieuwste en beste zonnepanelen over een vermogen van ongeveer 430 Wattpiek. Dit aantal staat voor de jaaropbrengst van de zonnepanelen onder optimale weersomstandigheden.  

Je jaarlijkse energieverbruik in kWh. Heb je geen idee wat dit verbruik in jouw situatie is? Geen probleem. Je kunt de volgende aantallen als indicatie gebruiken: 

 • 1-persoonshuishouden: 2050 kWh  
 • 2-persoonshuishouden: 3350 kWh  
 • 3-persoonshuishouden: 3750 kWh  
 • 4-persoonshuishouden: 4300 kWh  
 • 5-persoonshuishouden: 4850 kWh 

Houd er rekening mee dat deze aantallen in de praktijk vaak krap berekend zijn. Neem dus liever iets te veel, dan iets te weinig kWh. Goed om te weten is dat het energieverbruik per jaar steeds meer toeneemt. Daarbij is het ook voordeliger qua kosten om direct een extra paneel te installeren dan om later panelen bij te laten plaatsen.  

De rekenfactor voor het rendement van zonnepanelen. Omdat de weersomstandigheden niet altijd optimaal in Nederland zijn, produceren de panelen niet altijd voor 100%. In Nederland nemen we daarom meestal een rekenfactor van 0,85. Dat betekent dat je panelen met 1 Wattpiek niet 1 kWh opleveren, maar 0,85 kWh leveren. 

De som om het aantal panelen te berekenen. De som is vrij simpel. Bereken het volgende: jaarlijks energieverbruik: (vermogen zonnepanelen x rekenfactor) = het aantal panelen dat je nodig hebt.


Hoe bereken ik mijn rendement?

Om vervolgens te berekenen wat zonnepanelen je opleveren heb je een aantal gegevens nodig, namelijk: 

 • Het vermogen van de zonnepanelen. Heb je nog geen zonnepanelen? Dan kan je uitgaan van 430 Wattpiek. 
 • Het aantal zonnepanelen dat je (nodig) hebt. 
 • De energieprijs per kWh.
 • De rekenfactor voor de opbrengst van de zonnepanelen. In Nederland is dit gemiddeld 0,85.  

De opbrengst in energie berekenen  

Om te berekenen hoeveel energie jouw zonnepanelen opleveren, kun je de volgende berekening maken. ‘’Het vermogen van de zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) = de energieopbrengst per jaar’’. 

In de zomer is de energieopbrengst hoger dan in de wintermaanden. Het voordelige aan zonnepanelen is dat je stroom kunt terugleveren. Wanneer je meer opwekt dan je verbruikt krijg je hier dus geld voor.  

De opbrengst in euro’s berekenen 

Ben je benieuwd naar wat de zonnepanelen jou in euro’s opleveren? Dat bereken je met de volgende som: ‘’Het vermogen van de zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) x huidige energieprijs = de euro’s die je per jaar bespaard.  

Met deze som bereken je dus wat zonnepanelen jou per jaar opleveren. Het gaat om het bedrag dat je nu niet aan de energieleverancier kwijt bent. Met de zonnepanelen wek jij namelijk je eigen milieuvriendelijke stroom op.  

Stijgen de energieprijzen? Dan stijgen jouw opbrengsten! Hoe dat werkt? Wanneer de stroom duurder wordt, heb jij meer profijt van de panelen. Omdat je jouw eigen zonnepanelen hebt, hoef je geen dure stroom meer af te nemen bij een energiemaatschappij.


Dit zijn voordelen van zonnepanelen in Nijmegen

 • Minder kosten: Het aantal jaren dat het duurt om de investering op zonnepanelen rendabel te maken is afhankelijk van diverse criteria. Onder gunstige omstandigheden kan de aanschafprijs al binnen zeven tot tien jaar terugverdiend zijn. Als je de stijgende energiekosten meetelt dan zal zonne-energie zichzelf snel weer terugverdienen.
 • Milieuvriendelijk: Er zijn klimaatdoelen gesteld waar we als samenleving aan moeten voldoen. Wellicht wil je zelf ook een steentje bijdragen. Zonnepanelen in Nijmegen bieden een manier om duurzaam te wonen zonder hiervoor extra kosten te maken.
 • Meer opties: Er zijn klanten die ervoor kiezen om geheel ‘off the grid’ energie op te wekken maar dit hoeft niet. Het gaat er vooral om dat je zelf keuzes kunt maken die op ieder moment het meest voordelig zijn.
 • Duurzaam: Met duurzame maatregelen gaat het niet alleen over groene stroom, we hebben het over toekomstperspectief. Niemand weet precies wat olie en gas gaat kosten in de toekomst, de kans dat het goedkoper wordt is echter klein.

Subsidie op zonnepanelen in Nijmegen

Bij vragen omtrent het opwekken van duurzame energie komt mogelijke subsidie voor zonnepanelen in Nijmegen vaak bovendrijven. Gezien de hoge kosten die met deze installaties gepaard gaan is dat heel begrijpelijk. Het antwoord is helaas niet zo eenvoudig te geven omdat de mogelijkheden en subsidies vanuit de regering aan verandering onderhevig zijn. Ook kan de gemeente specifieke stimulans regelingen of leningen aanbieden die installatie extra aantrekkelijk maken. Als je meer informatie wilt hebben over zonnepanelen subsidie in Nijmegen dan is het mogelijk om direct contact op te nemen met de gemeente. Energie Vanzelf kan ook adviseren bij het maken van de juiste afwegingen.

Naast subsidies op duurzaamheid is er de salderingsregeling op zonne-energie. Daarnaast kunnen bedrijven aanspraak maken op de Energie Investeringsaftrek (EIA) of de Kleinschaligheid Investeringsafrek (KIA). Zelfs wanneer je zonder enige vorm van subsidie of korting investeert in zonnepanelen dan is het mogelijk om binnen een redelijk termijn de totale investering terug te verdienen. Hierbij gaan we uit van een professioneel uitgevoerde installatie op basis van een maatwerk oplossing. Ga je binnenkort in Nijmegen zonnepanelen kopen? Neem contact op met de specialisten van Energie Vanzelf.

Menno v. Gerven

Afgelopen vrijdag kwamen 2 heren van Energie Vanzelf zonnepanelen leggen op onze nieuwe woning.

Vanaf het begin tot het einde van het traject liep alles voorspoedig. Het gehele traject verliep snel en de wachttijd tot het leggen van de zonnepanelen was erg kort. Mooi om nog de hele lente mee te kunnen pakken. Ik zou Energie Vanzelf zeker aanraden.

tweepersoons huishouden
Middenwoning

Moet je betalen voor zonne-energie?

De zon rijst in het Oosten en gaat weer naar beneden in het Westen. Daar hoeven we niets voor te doen, daar is geen maandelijks abonnement voor nodig. Dit betekent niet dat zonne-energie gratis is. Er is namelijk apparatuur nodig om zonlicht om te zetten naar energie. Als het gaat om zonnepanelen kopen in Nijmegen dan hebben we het niet alleen over geld spenderen maar juist geld besparen in de toekomst. Zonnecellen vangen het natuurlijke licht op die ze converteren tot energie.

Deze stroom kan gebruikt worden voor allerlei zaken zoals de verlichting, verwarming of het opladen van een elektrische auto. De technologie die hiervoor vereist is zal een investering met zich meebrengen. Als je alle kosten en baten naast elkaar legt dan blijkt stroom en gas van de traditionele energieleveranciers aanzienlijk duurder te zijn. Omdat zonlicht als ‘grondstof’ gratis is vallen de kosten voor zonne-energie ook reuze mee. Dit is echter niet de enige reden om in Nijmegen zonnepanelen aan te schaffen.