Zonnepanelen Utrecht

Zonnepanelen in Utrecht kopen? Energie Vanzelf is de specialist in zonnesystemen. Wij willen zonne-energie voor iedereen mogelijk maken. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt.

Gratis dakcheck aanvragen

Drie voordelen van zonnepanelen in Utrecht

 

Verdien geld met de zon

Zonnepanelen verdien je met 5 tot 8 jaar terug. Daarna heb je nog +/- 15 tot 20 jaar rendement op je zonnepanelen.

Meer kwaliteit = meer rendement

Met de duidelijke garantievoorwaarden en goede producteigenschappen ben je bij Energie Vanzelf verzekerd van hoog rendement.

Je eigen stroom opwekken

Krijg nu de BTW nog terug en profiteer nog van de salderingsregeling.

Zonnepanelen kopen, laten installeren en geld voor je laten verdienen in Utrecht

  

Als je twijfelt over zonnepanelen kopen in Utrecht zul je eerst wat informatie moeten opzoeken over dit onderwerp. Het is een flinke investering en er zijn uiteenlopende opties. Niet alleen de kosten en het rendement is van belang, installatie van deze panelen vereist expertise en moet uitgevoerd worden door professionals met ervaring. Energievanzelf is een onderneming die adviseert, verkoopt en installeert sinds 2013. We nemen alle zorgen uit handen, zo gaat duurzame energie bijna als vanzelf! Op deze pagina leggen we uit wat de mogelijkheden en voordelen zijn. Voor meer informatie kun je geheel vrijblijvend contact opnemen.

Benieuwd naar jouw rendement in Utrecht?

Om zo nauwkeuring mogelijk te bereken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, heb je de volgende informatie nodig: 

Het aantal Wattpiek van de zonnepanalen. Op dit moment beschikken de nieuwste en beste zonnepanelen over een vermogen van ongeveer 430 Wattpiek. Dit aantal staat voor de jaaropbrengst van de zonnepanelen onder optimale weersomstandigheden.  

Je jaarlijkse energieverbruik in kWh. Heb je geen idee wat dit verbruik in jouw situatie is? Geen probleem. Je kunt de volgende aantallen als indicatie gebruiken: 

 • 1-persoonshuishouden: 2050 kWh  
 • 2-persoonshuishouden: 3350 kWh  
 • 3-persoonshuishouden: 3750 kWh  
 • 4-persoonshuishouden: 4300 kWh  
 • 5-persoonshuishouden: 4850 kWh 

Houd er rekening mee dat deze aantallen in de praktijk vaak krap berekend zijn. Neem dus liever iets te veel, dan iets te weinig kWh. Goed om te weten is dat het energieverbruik per jaar steeds meer toeneemt. Daarbij is het ook voordeliger qua kosten om direct een extra paneel te installeren dan om later panelen bij te laten plaatsen.  

De rekenfactor voor het rendement van zonnepanelen. Omdat de weersomstandigheden niet altijd optimaal in Nederland zijn, produceren de panelen niet altijd voor 100%. In Nederland nemen we daarom meestal een rekenfactor van 0,85. Dat betekent dat je panelen met 1 Wattpiek niet 1 kWh opleveren, maar 0,85 kWh leveren. 

De som om het aantal panelen te berekenen. De som is vrij simpel. Bereken het volgende: jaarlijks energieverbruik: (vermogen zonnepanelen x rekenfactor) = het aantal panelen dat je nodig hebt.


Hoe bereken ik mijn rendement?

Om vervolgens te berekenen wat zonnepanelen je opleveren heb je een aantal gegevens nodig, namelijk: 

 • Het vermogen van de zonnepanelen. Heb je nog geen zonnepanelen? Dan kan je uitgaan van 430 Wattpiek. 
 • Het aantal zonnepanelen dat je (nodig) hebt. 
 • De energieprijs per kWh.
 • De rekenfactor voor de opbrengst van de zonnepanelen. In Nederland is dit gemiddeld 0,85.  

De opbrengst in energie berekenen  

Om te berekenen hoeveel energie jouw zonnepanelen opleveren, kun je de volgende berekening maken. ‘’Het vermogen van de zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) = de energieopbrengst per jaar’’. 

In de zomer is de energieopbrengst hoger dan in de wintermaanden. Het voordelige aan zonnepanelen is dat je stroom kunt terugleveren. Wanneer je meer opwekt dan je verbruikt krijg je hier dus geld voor.  

De opbrengst in euro’s berekenen 

Ben je benieuwd naar wat de zonnepanelen jou in euro’s opleveren? Dat bereken je met de volgende som: ‘’Het vermogen van de zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) x huidige energieprijs = de euro’s die je per jaar bespaard.  

Met deze som bereken je dus wat zonnepanelen jou per jaar opleveren. Het gaat om het bedrag dat je nu niet aan de energieleverancier kwijt bent. Met de zonnepanelen wek jij namelijk je eigen milieuvriendelijke stroom op.  

Stijgen de energieprijzen? Dan stijgen jouw opbrengsten! Hoe dat werkt? Wanneer de stroom duurder wordt, heb jij meer profijt van de panelen. Omdat je jouw eigen zonnepanelen hebt, hoef je geen dure stroom meer af te nemen bij een energiemaatschappij.


Voordelen van zonnepanelen in Utrecht

 • Bespaar geld: Het is mogelijk om binnen zeven tot tien jaar de investering op zonnepanelen terug te verdienen. Dit is uiteraard afhankelijk van meerdere factoren. Zeker gezien stijgende energiekosten zal zonne-energie het meest voordelig zijn.
 • Woon duurzaam: Als samenleving werken we hard aan een gezonde aarde door te kiezen voor milieuvriendelijke alternatieven. Zonnepanelen in Utrecht leveren een bijdrage aan duurzaamheid.
 • Meer keuze: Je hoeft niet direct jouw contract bij de energieleverancier af te sluiten, het is een vrije keuze. Er is geen angst om in donkere dagen plotseling in een donkere, koude woning te zitten. Je krijgt alleen meer opties dan voorheen.
 • Toekomstgericht: Niemand weet precies hoe de tarieven voor gas en olie zich verder zullen ontwikkelen. We weten wel dat de zon nergens naartoe zal gaan. Zonne-energie is een oplossing waar je vandaag voor kiest en langdurig profijt van hebt.

Subsidie op zonnepanelen in Utrecht

Een veelgestelde vraag is de status betreffende subsidie op zonnepanelen in Utrecht. Dit is logisch, de kosten voor installatie zullen voor de meeste huishoudens behoorlijk oplopen. Er is niet direct een antwoord te geven, het Rijk heeft al regelmatig regelingen ingevoerd en weer afgebouwd. Daarnaast kunnen gemeenten zelf eigen mogelijkheden bieden die het plaatsen van panelen financieel interessant maken. Denk bijvoorbeeld aan een BTW vrijstelling. Voor informatie over zonnepanelen subsidie in Utrecht kun je terecht bij de gemeente, of neem contact op met Energie Vanzelf.

Het stopt overigens niet bij subsidies, er is ook de salderingsregeling. Bedrijven kunnen aanspraak maken op de Kleinschaligheid Investeringsaftrek (KIA) of de Energie Investeringsaftrek (EIA). Mocht je als klant het volle pond betalen, zelfs dan kun je deze investering binnen afzienbare tijd terugverdienen. Het is dan wel van belang om te kiezen voor goede panelen die op professionele wijze geïnstalleerd zijn. Ga je in Utrecht zonnepanelen kopen? Informeer direct naar de mogelijkheden bij Energie Vanzelf.

Mustang Sally

Energie Vanzelf heeft onze (2e) set zonnepanelen geplaatst. Daar ging wel een half jaar wachttijd aan vooraf, maar het is het wachten waard. Energie Vanzelf is zo’n bedrijf dat een verademing is om zaken mee te doen.
Er komen daadwerkelijk mensen over de vloer om samen de beste oplossing te zoeken en te bepalen, er wordt gewoon de telefoon opgenomen en zinnige antwoorden op vragen gegeven, de monteurs zijn kundig en werken netjes , veilig en met kennis van zaken. Dit alles voor een concurrerende prijs.

Eengezins huishouden
Twee-onder-één kap

Wat kost zonne-energie?

Voor zonlicht hoef je niet te betalen. Het is niet nodig om een abonnement af te sluiten, je weet dat de zon opkomt in de ochtend en weer daalt in de avond. Om die energie zelf te kunnen gebruiken zijn er wel eerst investeringen nodig. Bij zonnepanelen kopen in Utrecht gaat het niet zozeer over geld uitgeven maar om investeren in de toekomst. Een zonnepaneel zal zonlicht opvangen en dit transformeren tot duurzame energie. Je kunt dit vervolgens gebruiken om de lampen in je woning te gebruiken, het is mogelijk om je auto op te laden of je huis lekker te verwarmen. Hiervoor is echter ingewikkelde technologie vereist en dit is niet gratis. Toch valt zonne-energie goedkoper uit als je de kosten vergelijkt met gas en stroom, de twee standaard energiebronnen. Daarmee mogen we gerust stellen dat zonne-energie heel betaalbaar is, niet in de laatste plaats omdat zonlicht gratis is. Maar er zijn meer redenen om in Utrecht zonnepanelen te kopen.