Zonnepanelen Harderwijk

Zonnepanelen in Harderwijk kopen? Energie Vanzelf is de specialist in zonnesystemen. Wij willen zonne-energie voor iedereen mogelijk maken. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt.

Gratis dakcheck aanvragen

Drie voordelen van zonnepanelen in Harderwijk

 

Verdien geld met de zon

Zonnepanelen verdien je met 5 tot 8 jaar terug. Daarna heb je nog +/- 15 tot 20 jaar rendement op je zonnepanelen.

Meer kwaliteit = meer rendement

Met de duidelijke garantievoorwaarden en goede producteigenschappen ben je bij Energie Vanzelf verzekerd van hoog rendement.

Je eigen stroom opwekken

Krijg nu de BTW nog terug en profiteer nog van de salderingsregeling.

Zonnepanelen kopen, laten installeren en geld voor je laten verdienen in Harderwijk

  

De zon is een prachtige ster die ons warmte en licht schenkt zonder iets terug te verlangen. Nu kun je ook profiteren van de energie die de zon ons biedt. Dit stelt ons in staat om licht te brengen in de duisternis. Om lekker te koken, stoken en accu’s op te laden. Heb jij al ontdekt wat de voordelen van zonne-energie zijn en ben je van plan om binnenkort zonnepanelen in Harderwijk te kopen? In dat geval heb je goede informatie en helder advies nodig.

Dan moet je bij de specialisten van Energie Vanzelf zijn. Je profiteert direct van jarenlange ervaring met duurzame energie, zowel voor particuliere klanten als voor bedrijven. Op deze pagina kun je alvast de basisinformatie over zonnepanelen in Harderwijk vinden. Voor meer informatie of om een vrijblijvende offerte aan te vragen kun je contact opnemen.

Benieuwd naar jouw rendement in Harderwijk?

Om zo nauwkeuring mogelijk te bereken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, heb je de volgende informatie nodig: 

Het aantal Wattpiek van de zonnepanalen. Op dit moment beschikken de nieuwste en beste zonnepanelen over een vermogen van ongeveer 430 Wattpiek. Dit aantal staat voor de jaaropbrengst van de zonnepanelen onder optimale weersomstandigheden.  

Je jaarlijkse energieverbruik in kWh. Heb je geen idee wat dit verbruik in jouw situatie is? Geen probleem. Je kunt de volgende aantallen als indicatie gebruiken: 

 • 1-persoonshuishouden: 2050 kWh  
 • 2-persoonshuishouden: 3350 kWh  
 • 3-persoonshuishouden: 3750 kWh  
 • 4-persoonshuishouden: 4300 kWh  
 • 5-persoonshuishouden: 4850 kWh 

Houd er rekening mee dat deze aantallen in de praktijk vaak krap berekend zijn. Neem dus liever iets te veel, dan iets te weinig kWh. Goed om te weten is dat het energieverbruik per jaar steeds meer toeneemt. Daarbij is het ook voordeliger qua kosten om direct een extra paneel te installeren dan om later panelen bij te laten plaatsen.  

De rekenfactor voor het rendement van zonnepanelen. Omdat de weersomstandigheden niet altijd optimaal in Nederland zijn, produceren de panelen niet altijd voor 100%. In Nederland nemen we daarom meestal een rekenfactor van 0,85. Dat betekent dat je panelen met 1 Wattpiek niet 1 kWh opleveren, maar 0,85 kWh leveren. 

De som om het aantal panelen te berekenen. De som is vrij simpel. Bereken het volgende: jaarlijks energieverbruik: (vermogen zonnepanelen x rekenfactor) = het aantal panelen dat je nodig hebt.


Hoe bereken ik mijn rendement?

Om vervolgens te berekenen wat zonnepanelen je opleveren heb je een aantal gegevens nodig, namelijk: 

 • Het vermogen van de zonnepanelen. Heb je nog geen zonnepanelen? Dan kan je uitgaan van 430 Wattpiek. 
 • Het aantal zonnepanelen dat je (nodig) hebt. 
 • De energieprijs per kWh.
 • De rekenfactor voor de opbrengst van de zonnepanelen. In Nederland is dit gemiddeld 0,85.  

De opbrengst in energie berekenen  

Om te berekenen hoeveel energie jouw zonnepanelen opleveren, kun je de volgende berekening maken. ‘’Het vermogen van de zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) = de energieopbrengst per jaar’’. 

In de zomer is de energieopbrengst hoger dan in de wintermaanden. Het voordelige aan zonnepanelen is dat je stroom kunt terugleveren. Wanneer je meer opwekt dan je verbruikt krijg je hier dus geld voor.  

De opbrengst in euro’s berekenen 

Ben je benieuwd naar wat de zonnepanelen jou in euro’s opleveren? Dat bereken je met de volgende som: ‘’Het vermogen van de zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) x huidige energieprijs = de euro’s die je per jaar bespaard.  

Met deze som bereken je dus wat zonnepanelen jou per jaar opleveren. Het gaat om het bedrag dat je nu niet aan de energieleverancier kwijt bent. Met de zonnepanelen wek jij namelijk je eigen milieuvriendelijke stroom op.  

Stijgen de energieprijzen? Dan stijgen jouw opbrengsten! Hoe dat werkt? Wanneer de stroom duurder wordt, heb jij meer profijt van de panelen. Omdat je jouw eigen zonnepanelen hebt, hoef je geen dure stroom meer af te nemen bij een energiemaatschappij.


Daarom zonnepanelen in Harderwijk

Niet iedereen zal om dezelfde redenen in Harderwijk voor zonnepanelen kiezen. Hier zijn drie voordelen waar iedereen baat bij heeft:

 • Lagere energiekosten: Uiteindelijk zal het bedrag onder de streep veel mensen over de streep trekken. De initiële investering ligt behoorlijk hoog, toch zul je de volgende maand het voordeel al merken op de energierekening. Vaak is het mogelijk om binnen een periode van 10 jaar de kosten voor de panelen terug te verdienen.
 • Beter voor het milieu: In Den Haag en Brussel worden allerlei regels bedacht om klimaatverandering tegen te gaan. Waarom afwachten? Ga zelf aan de slag met milieuvriendelijke zonne-energie. Dit is een investering waar je niet alleen zelf van zult profiteren, maar waar je buren, kinderen en kleinkinderen ook van kunnen genieten.
 • Voor de toekomst: Het is ondertussen vrij duidelijk dat fossiele brandstoffen niet goedkoper zullen worden. Kernenergie en steenkolen hebben ook geen schijn van kans ten opzichte van de zon. Deze grote vuurbal zal niet zomaar doven, en laat zich niet omkopen. Met zonnepanelen in Harderwijk ben je voorbereid op de toekomst.

Dit zijn nog maar drie voordelen waar iedereen van profiteert. Per huishouden zullen er nog meer redenen zijn om nu de keuze te maken. Laat je geheel vrijblijvend voorlichten door de specialisten van Energie Vanzelf en ontdek hoe je maximaal profiteert van zonne-energie.

Is er subsidie op zonnepanelen in Harderwijk?

In de begindagen van duurzame energieopwekking werd het plaatsen van panelen gepromoot via de overheid. Dankzij subsidies op zonnepanelen in Harderwijk hebben veel mensen reeds de vruchten geplukt van duurzame energie. Helaas kom je hier niet langer voor in aanmerking. Het is nog wel een aantal jaren mogelijk om te profiteren van de salderingsregeling. Dit houdt in dat je energie die niet gebruikt wordt kunt verkopen aan de energiemaatschappij. Zo valt je energierekening nog lager uit. Voor bedrijven zijn er nog steeds mogelijkheden waaronder de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Voor particulieren kunnen er nog regelingen op gemeentelijk niveau bestaan. Zelfs zonder enige vorm van zonnepanelen subsidie in Harderwijk kun je binnen afzienbare tijd de volledige investering terugverdienen.

Anne & Mark

“Wij, een druk werkend stel, zijn ontzettend blij met de WattYours batterij. Onze energierekening is met bijna 30% gedaald dankzij slim energiegebruik. De batterij heeft ook tijdens stroomuitval betrouwbare stroom geleverd, wat geruststellend is. De handige WattYours App helpt ons om ons verbruik te volgen en te beheren. Voor kostenbesparing en gemak bevelen we WattYours zeker aan.”

30%

besparing op energierekeningen

25%

Vermindering in 
CO2 uitstoot

€300,-

Binnen een jaar bespaard

Eengezins huishouden
Huur appartement

Wat kost zonne-energie?

De zon is een gulle gever. Het maakt leven op aarde mogelijk zonder een rekening te sturen. Dit geldt echter niet voor de wijze waarop zonnestralen omgezet worden naar stroom. Zonnepanelen in Harderwijk moet je niet zozeer zien als een kostenpost maar als een investering. Als je de kosten uitrekent op de levensduur dan verdien je deze invesering snel weer terug.

Je bent ook niet langer afhankelijk van maatschappijen die hun tarieven weer naar boven bijstellen om allerlei redenen waar je geen vat op hebt. Als je kijkt naar olie, gas of kolen dan kom je vanzelf tot de conclusie dat zonne-energie heel voordelig is. Zo hoeft duurzaam helemaal niet duur te zijn. Zelfs in de schaduw kun je energie opwekken met de juiste panelen. Het is wel van belang om goede afwegingen te maken. Dan betaal je het minste per kilowatt aan energie.