Zonnepanelen Barneveld

Zonnepanelen in Barneveld kopen? Energie Vanzelf is de specialist in zonnesystemen. Wij willen zonne-energie voor iedereen mogelijk maken. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt.

Gratis dakcheck aanvragen

Waarom kiezen voor zonnepanelen

 

Verdien geld met de zon

Zonnepanelen verdien je met 5 tot 8 jaar terug. Daarna heb je nog +/- 15 tot 20 jaar rendement op je zonnepanelen.

Meer kwaliteit = meer rendement

Met de duidelijke garantievoorwaarden en goede producteigenschappen ben je bij Energie Vanzelf verzekerd van hoog rendement.

Je eigen stroom opwekken

Krijg nu de BTW nog terug en profiteer nog van de salderingsregeling.

Zonnepanelen kopen, laten installeren en geld voor je laten verdienen in Barneveld

  

Ben je op zoek naar goedkope zonnepanelen in Barneveld? Of wil je graag eerst wat meer informatie over deze producten voordat je een keuze maakt? Er zijn veel mogelijkheden en aanbieders. Het is tevens een flinke investering dus je wilt wel direct de juiste keuze maken. De prijs en het rendement zijn slechts getallen, het gaat uiteindelijk om de werkelijke opbrengst die het in huis of bij een bedrijfspand oplevert.

Je kunt betaalbare zonnepanelen van hoge kwaliteit kopen bij Energie Vanzelf. Eerst zal er maatwerk advies worden uitgebracht, vervolgens zorgen we voor een vakkundige installatie van de panelen en alle elektronica die ermee gepaard gaat.

Benieuwd naar jouw rendement in Barneveld?

Om zo nauwkeuring mogelijk te bereken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, heb je de volgende informatie nodig: 

Het aantal Wattpiek van de zonnepanalen. Op dit moment beschikken de nieuwste en beste zonnepanelen over een vermogen van ongeveer 430 Wattpiek. Dit aantal staat voor de jaaropbrengst van de zonnepanelen onder optimale weersomstandigheden.  

Je jaarlijkse energieverbruik in kWh. Heb je geen idee wat dit verbruik in jouw situatie is? Geen probleem. Je kunt de volgende aantallen als indicatie gebruiken: 

 • 1-persoonshuishouden: 2050 kWh  
 • 2-persoonshuishouden: 3350 kWh  
 • 3-persoonshuishouden: 3750 kWh  
 • 4-persoonshuishouden: 4300 kWh  
 • 5-persoonshuishouden: 4850 kWh 

Houd er rekening mee dat deze aantallen in de praktijk vaak krap berekend zijn. Neem dus liever iets te veel, dan iets te weinig kWh. Goed om te weten is dat het energieverbruik per jaar steeds meer toeneemt. Daarbij is het ook voordeliger qua kosten om direct een extra paneel te installeren dan om later panelen bij te laten plaatsen.  

De rekenfactor voor het rendement van zonnepanelen. Omdat de weersomstandigheden niet altijd optimaal in Nederland zijn, produceren de panelen niet altijd voor 100%. In Nederland nemen we daarom meestal een rekenfactor van 0,85. Dat betekent dat je panelen met 1 Wattpiek niet 1 kWh opleveren, maar 0,85 kWh leveren. 

De som om het aantal panelen te berekenen. De som is vrij simpel. Bereken het volgende: jaarlijks energieverbruik: (vermogen zonnepanelen x rekenfactor) = het aantal panelen dat je nodig hebt.


Hoe bereken ik mijn rendement?

Om vervolgens te berekenen wat zonnepanelen je opleveren heb je een aantal gegevens nodig, namelijk: 

 • Het vermogen van de zonnepanelen. Heb je nog geen zonnepanelen? Dan kan je uitgaan van 430 Wattpiek. 
 • Het aantal zonnepanelen dat je (nodig) hebt. 
 • De energieprijs per kWh.
 • De rekenfactor voor de opbrengst van de zonnepanelen. In Nederland is dit gemiddeld 0,85.  

De opbrengst in energie berekenen  

Om te berekenen hoeveel energie jouw zonnepanelen opleveren, kun je de volgende berekening maken. ‘’Het vermogen van de zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) = de energieopbrengst per jaar’’. 

In de zomer is de energieopbrengst hoger dan in de wintermaanden. Het voordelige aan zonnepanelen is dat je stroom kunt terugleveren. Wanneer je meer opwekt dan je verbruikt krijg je hier dus geld voor.  

De opbrengst in euro’s berekenen 

Ben je benieuwd naar wat de zonnepanelen jou in euro’s opleveren? Dat bereken je met de volgende som: ‘’Het vermogen van de zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) x huidige energieprijs = de euro’s die je per jaar bespaard.  

Met deze som bereken je dus wat zonnepanelen jou per jaar opleveren. Het gaat om het bedrag dat je nu niet aan de energieleverancier kwijt bent. Met de zonnepanelen wek jij namelijk je eigen milieuvriendelijke stroom op.  

Stijgen de energieprijzen? Dan stijgen jouw opbrengsten! Hoe dat werkt? Wanneer de stroom duurder wordt, heb jij meer profijt van de panelen. Omdat je jouw eigen zonnepanelen hebt, hoef je geen dure stroom meer af te nemen bij een energiemaatschappij.


Waarom kiezen voor zonnepanelen in Barneveld?

De voordelen van zonnepanelen zullen per huishouden of organisatie verschillend zijn, toch zijn er ook algemene pluspunten te benoemen zoals deze:

 • Minder energiekosten: Dit zal voor veel mensen een belangrijke reden zijn om te investeren in zonnepanelen in Barneveld. De kosten op voorhand liggen uiteraard behoorlijk hoog, het voordeel zul je snel gaan zien op de energierekening. Het vooroordeel dat duurzaam ook duur zal zijn is zeker niet terecht.
 • Beter voor het milieu: We moeten met z’n allen werken aan het milieu. Een aantal maatregelen worden ons opgelegd, gelukkig mogen we ook nog zelf wat keuzes maken. Zonne-energie is een milieuvriendelijke wijze om energie op te wekken met minimale ecologische impact op zowel de korte als de lange termijn.
 • Duurzame oplossing: Er zijn weinig zaken zo voorspelbaar als de stijging in energiekosten. Deze trend zal in de komende jaren voortzetten. Waarom niet profiteren van de energie die de zon iedere dag biedt? Zonnepanelen hebben een lange levensduur, kwalitatief goede panelen zullen langdurig hoog rendement opleveren.

Subsidies voor zonnepanelen in Barneveld

Is het mogelijk om subsidies op zonnepanelen in Barneveld aan te vragen? De standaard subsidies zoals die enkele jaren geleden van kracht waren zijn niet langer beschikbaar. Dit is echter geen reden om geen zonnepanelen te kopen. De salderingsregeling is namelijk nog van kracht, zo kun je extra energie aan de energieleverancier leveren. Daarnaast kunnen er ook op gemeentelijk niveau voordelen te behalen zijn. Voor bedrijven is er de Kleinschaligheidsaftrek (KIA) en de Energie Investeringaftrek (EIA).

Duurzaamheidsmaatregelen worden nog steeds beloond. Zelfs als zonnepanelen subsidie in Barneveld niet mogelijk zou zijn, dan kun je nog steeds binnen een redelijk termijn besparen ten opzichte van andere energiebronnen.

Patricia Bult

De monteurs waren erg vriendelijk, hardwerkend en gezellig. De panelen liggen mooi en alles was binnen een dag klaar. TOP

Eengezins huishouden
Vrijstaande woning

Wat kost zonne-energie?

Het goede nieuws is dat energie van de zon niets kost. Het moet helaas wel worden omgezet naar energie die we dagelijks kunnen gebruiken om de lichten te laten branden of onze auto op te kunnen laden. In tegenstelling tot gas en olie is er geen bron van grondstoffen die op kan raken, als de zon niet meer zou schijnen dan hebben we een groter probleem dan een acculader die niet meer functioneert.

Hoewel zonlicht gratis is moet je eerst investeren in apparatuur om de conversie naar bruikbare energie mogelijk te maken. Wil je in Barneveld zonnepanelen kopen? Neem contact op voor vrijblijvend advies.