Zakelijk zonnepanelen leasen

Zakelijk zonnepanelen leasen: de mogelijkheden

Zonnepanelen leasen voor jouw bedrijf? Een slimme zet! Vooral als je jouw bedrijf wilt verduurzamen of kosten wilt besparen. Veel ondernemers willen graag zonnepanelen, maar hun geld in het bedrijf zelf houden voor andere investeringen. Het zakelijk leasen van zonnepanelen is hiervoor dé oplossing. Ook als je niet beschikt over voldoende kapitaal, biedt leasen uitkomst. Er zijn verschillende manieren, waar je op deze pagina alles over leest.

Allereerst de voordelen van het leasen van zonnepanelen:

 • Verduurzaam je bedrijf zonder grote investering;
 • Bespaar direct op de energiekosten;
 • Een betere Energie Prestatie Coëfficiënt van jouw pand door het behalen van Garanties van Oorsprong (GvO’s) met jouw opgewekte stroom;
 • Profiteer van de fiscale voordelen en subsidie (via de energiecoöperatie is dit niet het geval);
 • Een duurzamer imago voor je bedrijf;
 • Lever een bijdrage aan de energietransitie.
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan
Zonnepanelen vernieuwen

Drie mogelijkheden om zonnepanelen te leasen

Wil jij als ondernemer wel besparen, maar niet investeren? Het kan op één van de volgende manieren.

 1. Zonnepanelen leasen via je eigen bank;
 2. Zonnepanelen leasen bij een externe partij zoals Groenlease;
 3. Zonnepanelen op jouw dak of land door een energiecoöperatie.

 

Welke mogelijkheid is de juiste keuze voor jouw bedrijf? Hieronder lees je meer over de voor- en nadelen van de drie opties. Door samen met onze adviseur de mogelijkheden te bekijken, wordt vanzelf duidelijk wat het beste past.

Ik wil meer weten over zonnepanelen voor industriebedrijven

1. Zonnepanelen leasen via je eigen bank

De eerste mogelijkheid is een lening via je eigen bank. Alle banken bieden leningen aan voor financiering van duurzame ontwikkelingen. Bij deze leningen krijg je korting op de rente. Ook wordt de lening vaak gemakkelijker verstrekt omdat het financiële rendement goed is.

Wel stelt elke bank aanvullende eisen aan de installateur en de installatie. Zo moet een installateur in bijvoorbeeld het Nationaal (W)EEE Register staan. De installatie moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden gaan over de levensduur van de producten en de kwaliteit van de installatie.

De producten en installaties van Energievanzelf voldoen aan alle eisen van jouw bank.

Voordelen:

 • De kosten van de lening zijn meestal lager dan de energiekosten;
 • Je kan gebruik maken van de fiscale voordelen en aanwezige subsidies;
 • Je hebt contact met een vaste contactpersoon;
 • Over het algemeen een lagere rente dan via een externe partij;
 • De panelen zijn van jou, dus je profiteert volop van het rendement.

Grote nadelen zijn er niet bij het afsluiten van een lening bij je eigen bank. Soms kom je als ondernemer niet door de kredietcheck heen. In dat geval lukt het soms wel via leasen bij een externe partij (optie 2) of kan je kiezen voor het werken met een energiecoöperatie (optie 3).

Hulp bij jouw aanvraag bij de bank

Energievanzelf kan jou als ondernemer voorzien van alle informatie om groen licht te krijgen. Als klant blijf je zelf de contactpersoon voor de bank, maar omdat wij de meeste documenten aanleveren is het een gemakkelijk proces. Wel moet de bank hun gebruikelijke controles uitvoeren, zoals een kredietcheck.

2. Zonnepanelen leasen via een externe partij

Een lening afsluiten is niet alleen mogelijk bij je eigen bank, er zijn ook veel externe partijen waar je dit gemakkelijk regelt. Het verschil met een lening bij je eigen bank?

 • Je wordt volledig ontzorgd. Energievanzelf is hierbij jouw contactpersoon en regelt het volledige verloop.
 • Kan vaak op korte termijn geregeld worden, sneller dan via een bank;
 • De rentepercentages zijn over het algemeen hoger dan bij een bank;
 • Een externe partij is meestal makkelijker in het verstrekken van een lening dan een bank;
 • Mogelijkheid tot een combinatiefinanciering, waarbij ook zaken als batterij(en), warmtepomp, laadpalen en ledlampen worden gefinancierd. Een combinatiefinanciering is niet bij elke bank mogelijk;
 • Een partij als Groenlease financiert tot 100% van de duurzame investering met een looptijd van maximaal 10 jaar. Bij een bank is ook een langere looptijd mogelijk.

Wat wel hetzelfde is?

 • Net als bij je bank wordt je eigenaar van de panelen. Daardoor profiteer je van subsidies en fiscale voordelen.

Lukt het bij je eigen bank niet om een lening te krijgen? Wil je volledig ontzorgd worden? Of wil je op heel korte termijn een financiering voor jouw zonnepanelen? Dan is leasen via een externe partij een slimme oplossing. Energievanzelf werkt hiervoor met Actieve Groenlease.

Leasen via Energievanzelf

3. Zonnepanelen op jouw dak met een energiecoöperatie

Heeft jouw bedrijf een groot dak of stuk land beschikbaar, maar wil je niet zelf de investering regelen? Een manier om alles uit handen te geven is zonnepanelen laten plaatsen via een energiecoöperatie. Een coöperatie is eigenlijk een project waarin iedereen een aandeel kan kopen. Particulieren, maar ook andere ondernemers, kunnen hierin een aandeel kopen. Ook kan je zelf een aandeel kopen in de coöperatie. De coöperatie huurt in principe het dak of de grond van de eigenaar. De zonnepanelen zijn hierbij van de coöperatie en niet van jou als ondernemer.

De voordelen van lease op een rijtje:

 • Je hoeft zelf niet te investeren en loopt ook geen financieel risico;
 • Als bedrijf hoef je zelf niks te doen, maar je krijgt wel een duurzamer imago;
 • Je maakt als bedrijf gebruik van de duurzame energie, wat jouw CO2 uitstoot verkleint. Dit is een voordeel voor jouw imago en bij grootverbruikers nodig voor hun bijdrage aan de (inter)nationale klimaatdoelen;
 • Het is mogelijk zelf te investeren, maar je hoeft daarbij niet het volledige bedrag te investeren;
 • Je hebt er geen omkijken naar.

Het nadeel wat hier tegenover staat is dat je niet de daadwerkelijke eigenaar van de panelen bent. Je kan daarom geen gebruik maken van subsidies en fiscale voordelen.

Heb je interesse in het werken met een energiecoöperatie? Wij verbinden je met de juiste partij om een coöperatie te vormen.

Vertel me hier meer over

Hoe gaat het leasen van zonnepanelen in zijn werk?

Benader je Energievanzelf voor het leasen van zonnepanelen? Dan werken we hierbij met het volgende stappenplan.

1. Allereerst komen we langs bij jouw bedrijf. Wat zijn de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen? Ook wordt er een kostenraming gemaakt.
2. Wij leveren vervolgens een voorstel. We kijken samen welke van de 3 financieringsvormen het beste past bij jouw bedrijf. Vanuit daar kijken we verder;

– Ga je verder met een coöperatie? We verbinden we je met de juiste partij;
– Ga je de lease via je eigen bank regelen? Je vraagt zelf de financiering aan bij jouw bank. Energievanzelf levert de informatie aan die je nodig hebt;
– Is de lease via een derde partij voor jou de beste optie? In dat geval bespreken we samen de gewenste looptijd, maandlast en dat soort zaken. Vervolgens gaan wij aan de slag met het regelen van jouw lening.

3. Dan komen we bij het realiseren van de installatie en de inbedrijfstelling. Onze installateurs zorgen voor een snelle en veilige installatie. Ook voor het beheer van de panelen staat het team van Energievanzelf voor je klaar.

De voordelen van lease op een rijtje:

 • Je hoeft zelf niet te investeren en loopt ook geen financieel risico;
 • Als bedrijf hoef je zelf niks te doen, maar je krijgt wel een duurzamer imago;
 • Je maakt als bedrijf gebruik van de duurzame energie, wat jouw CO2 uitstoot verkleint. Dit is een voordeel voor jouw imago en bij grootverbruikers nodig voor hun bijdrage aan de (inter)nationale klimaatdoelen;
 • Het is mogelijk zelf te investeren, maar je hoeft daarbij niet het volledige bedrag te investeren;
 • Je hebt er geen omkijken naar.

Het nadeel wat hier tegenover staat is dat je niet de daadwerkelijke eigenaar van de panelen bent. Je kan daarom geen gebruik maken van subsidies en fiscale voordelen.

Heb je interesse in het werken met een energiecoöperatie? Wij verbinden je met de juiste partij om een coöperatie te vormen.

Neem contact op!

Projecten

Laat de zon voor je werken!

Wil je alles uit je groene stroom halen? De experts van Energievanzelf staan voor je klaar om te helpen. We plannen een afspraak met je in en overleggen de mogelijkheid. Laat ook zakelijk zonlicht jouw Energievanzelf worden.
Ik wil meer weten over zonnepanelen