Zonnepanelen Soest

Zonnepanelen in Soest kopen? Energie Vanzelf is de specialist in zonnesystemen. Wij willen zonne-energie voor iedereen mogelijk maken. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt.

Gratis dakcheck aanvragen

Drie voordelen van zonnepanelen in Soest

 

Verdien geld met de zon

Zonnepanelen verdien je met 5 tot 8 jaar terug. Daarna heb je nog +/- 15 tot 20 jaar rendement op je zonnepanelen.

Meer kwaliteit = meer rendement

Met de duidelijke garantievoorwaarden en goede producteigenschappen ben je bij Energie Vanzelf verzekerd van hoog rendement.

Je eigen stroom opwekken

Krijg nu de BTW nog terug en profiteer nog van de salderingsregeling.

Zonnepanelen kopen, laten installeren en geld voor je laten verdienen in Soest

  

De zon is een ster, een grote bal van vuur in het midden van ons zonnestelsel. Zonlicht biedt ons behaaglijke warmte en licht in de duisternis. Ook is het mogelijk om energie van de zon te gebruiken voor uiteenlopende toepassingen. Voor verlichting na zonsondergang, om een e-bike of e-scooter op te laden of om mee te koken. Zonnepanelen kopen in Soest ligt dus voor de hand, je zult dan wel eerst informatie moeten inwinnen. Want er zijn veel mogelijkheden en niet alle oplossingen bieden in iedere situatie het maximale rendement.

Je kunt hiervoor terecht bij de specialisten van Energie Vanzelf. Met een jarenlange ervaring in duurzame oplossingen kan er een maatwerk systeem worden samengesteld. Je kunt de zonnepanelen in Soest kopen en laten installeren zodat je direct kunt gaan besparen op de energiekosten. Op deze pagina geven we alvast wat algemene informatie, neem voor maatwerk advies vrijblijvend contact met ons op

Benieuwd naar jouw rendement in Soest?

Om zo nauwkeuring mogelijk te bereken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, heb je de volgende informatie nodig: 

Het aantal Wattpiek van de zonnepanalen. Op dit moment beschikken de nieuwste en beste zonnepanelen over een vermogen van ongeveer 430 Wattpiek. Dit aantal staat voor de jaaropbrengst van de zonnepanelen onder optimale weersomstandigheden.  

Je jaarlijkse energieverbruik in kWh. Heb je geen idee wat dit verbruik in jouw situatie is? Geen probleem. Je kunt de volgende aantallen als indicatie gebruiken: 

 • 1-persoonshuishouden: 2050 kWh  
 • 2-persoonshuishouden: 3350 kWh  
 • 3-persoonshuishouden: 3750 kWh  
 • 4-persoonshuishouden: 4300 kWh  
 • 5-persoonshuishouden: 4850 kWh 

Houd er rekening mee dat deze aantallen in de praktijk vaak krap berekend zijn. Neem dus liever iets te veel, dan iets te weinig kWh. Goed om te weten is dat het energieverbruik per jaar steeds meer toeneemt. Daarbij is het ook voordeliger qua kosten om direct een extra paneel te installeren dan om later panelen bij te laten plaatsen.  

De rekenfactor voor het rendement van zonnepanelen. Omdat de weersomstandigheden niet altijd optimaal in Nederland zijn, produceren de panelen niet altijd voor 100%. In Nederland nemen we daarom meestal een rekenfactor van 0,85. Dat betekent dat je panelen met 1 Wattpiek niet 1 kWh opleveren, maar 0,85 kWh leveren. 

De som om het aantal panelen te berekenen. De som is vrij simpel. Bereken het volgende: jaarlijks energieverbruik: (vermogen zonnepanelen x rekenfactor) = het aantal panelen dat je nodig hebt.


Hoe bereken ik mijn rendement?

Om vervolgens te berekenen wat zonnepanelen je opleveren heb je een aantal gegevens nodig, namelijk: 

 • Het vermogen van de zonnepanelen. Heb je nog geen zonnepanelen? Dan kan je uitgaan van 430 Wattpiek. 
 • Het aantal zonnepanelen dat je (nodig) hebt. 
 • De energieprijs per kWh.
 • De rekenfactor voor de opbrengst van de zonnepanelen. In Nederland is dit gemiddeld 0,85.  

De opbrengst in energie berekenen  

Om te berekenen hoeveel energie jouw zonnepanelen opleveren, kun je de volgende berekening maken. ‘’Het vermogen van de zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) = de energieopbrengst per jaar’’. 

In de zomer is de energieopbrengst hoger dan in de wintermaanden. Het voordelige aan zonnepanelen is dat je stroom kunt terugleveren. Wanneer je meer opwekt dan je verbruikt krijg je hier dus geld voor.  

De opbrengst in euro’s berekenen 

Ben je benieuwd naar wat de zonnepanelen jou in euro’s opleveren? Dat bereken je met de volgende som: ‘’Het vermogen van de zonnepanelen x aantal zonnepanelen x rekenfactor (0,85) x huidige energieprijs = de euro’s die je per jaar bespaard.  

Met deze som bereken je dus wat zonnepanelen jou per jaar opleveren. Het gaat om het bedrag dat je nu niet aan de energieleverancier kwijt bent. Met de zonnepanelen wek jij namelijk je eigen milieuvriendelijke stroom op.  

Stijgen de energieprijzen? Dan stijgen jouw opbrengsten! Hoe dat werkt? Wanneer de stroom duurder wordt, heb jij meer profijt van de panelen. Omdat je jouw eigen zonnepanelen hebt, hoef je geen dure stroom meer af te nemen bij een energiemaatschappij.


Drie voordelen van zonnepanelen in Soest

Er zijn veel mogelijke voordelen van zonne-energie. De redenen om in Soest zonnepanelen te kiezen kunnen uiteenlopen. Laten we alvast drie voordelen benoemen die voor de meeste huishoudens van toepassing zijn.

 • Bespaar op de energiekosten: We maken al kosten genoeg, als er financieel voordeel te behalen valt dan nemen we dit met beide handen aan. Uiteraard gaan er investeringskosten gepaard bij zonnepanelen kopen in Soest, toch zul je op de eerste energierekening al resultaat zien. En dit voordeel stapelt zich iedere maand op.
 • Werk aan een beter milieu: Het is niet nodig om te wachten op de nieuwe plannen binnen het klimaatakkoord. Terwijl de politiek oplossingen bedenkt werken wij al aan een beter milieu door gebruik te maken van zonne-energie. Duurzame stroom is goed voor jezelf en de omgeving, voor nu en in de jaren die nog gaan komen.
 • Wees voorbereid op de toekomst: Olie en gas raakt een keer op, we zien nu al aan de stijgende prijzen dat bedrijven deze bronnen tot de laatste druppel willen uitwringen. Extra heffingen maken het er ook niet beter op natuurlijk. De zon blijft voorlopig wel schijnen, zonne-energie is een toekomstbestendige oplossing die andere vormen van energieopwekking niet direct uitsluit. Meer keuze is altijd beter.

Per huishouden zijn er unieke voordelen te benoemen. Energie Vanzelf helpt graag een maatwerk oplossing te bepalen voor iedere woning in Soest. Neem geheel vrijblijvend contact op voor advies over duurzame energie.

Is er subsidie mogelijk in Soest?

Een kort maar duidelijk antwoord is dat er geen subsidie op zonnepanelen in Soest meer mogelijk is vanuit de regering. Er zijn echter soms wel provinciale of lokale mogelijkheden bij investeren in duurzaamheid. Voor bedrijven is er bijvoorbeeld de EIA (Energie Investeringsaftrek) of de KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek).

De salderingsregeling loopt voorlopig ook nog door. Hiermee krijg je een vergoeding voor extra stroom die je aan het netwerk levert. Daarmee kun je nu nog aardig besparen, ook zonder zonnepanelen subsidie in Soest. Zelfs zonder enige vorm van vergoeding zul je met duurzame energie goedkoper uitkomen dan met andere energiebronnen.

Anne & Mark

“Wij, een druk werkend stel, zijn ontzettend blij met de WattYours batterij. Onze energierekening is met bijna 30% gedaald dankzij slim energiegebruik. De batterij heeft ook tijdens stroomuitval betrouwbare stroom geleverd, wat geruststellend is. De handige WattYours App helpt ons om ons verbruik te volgen en te beheren. Voor kostenbesparing en gemak bevelen we WattYours zeker aan.”

30%

besparing op energierekeningen

25%

Vermindering in 
CO2 uitstoot

€300,-

Binnen een jaar bespaard

Eengezins huishouden
Huur appartement