polykristalle-zonnepanelen

Zonnepanelen schuur

Wil je optimaal profiteren van zonnepanelen op je schuur in de tuin? Slimme keuze!

Voordelen van een schuur met zonnepanelen

✓Duurzaam en voordelig je eigen stroom opwekken

✓Stijgen de energieprijzen? Dan stijgt je opbrengst!

✓Profiteer nu nog van de voordelige salderingsregeling

Energievanzelf: jouw partner in zonnepanelen 

  

Je bent bij Energievanzelf aan het juiste adres voor zonnepanelen van de beste kwaliteit. In drie eenvoudige stappen helpen we jou om te profiteren van zonnepanelen op de schuur of bijvoorbeeld je garage dak. 

1. Persoonlijk advies. Onze vriendelijke adviseurs helpen je graag in een persoonlijk advies. Samen gaan we geheel kosteloos, op zoek naar de ideale zonnepanelen in jouw situatie om maximaal rendement te behalen.  

2. Goede installatie. Na het adviesgesprek installeren onze eigen monteurs de zonnepanelen op de schuur. Zij regelen de hele installatie van het plaatsen: van het regelen van de omvormers tot het aansluiten op de meterkast. 

3. Voordelig resultaat. Wanneer de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, start het besparen direct. In de app zie je wat de panelen opleveren en besparen. Ook neemt je woning met schuur per direct in waarde toe.  

Mag je zonnepanelen op een schuur plaatsen?

Heb je geen ruimte meer op het dak van je woning? Dan is het plaatsen van zonnepanelen op je schuur of garage een goed idee! Niet elke schuur is geschikt voor zonnepanelen. De schuur in de tuin moet aan de volgende voorwaarden voldoen: 

 • Het dak moet stevig genoeg zijn om de panelen te dragen 
 • Het dak moet voldoende ruimte hebben om de panelen te plaatsen 
 • Het dak moet genoeg zonlicht opvangen om voordelig te zijn 

Twijfel je of jouw schuur geschikt is voor zonnepanelen? Neem gerust contact met ons op. We adviseren je graag!. 

Dit leveren zonnepanelen op je schuur je op

  

Zonnepanelen op je schuur leveren je veel rendement op. Niet alleen in energie, maar ook in euro’s. Benieuwd hoe dit in jouw situatie is? In onze rekentabel zie je een overzicht van de gemiddelden voor Nederlandse huishoudens. Als je wilt weten hoeveel zonnepanelen je precies opleveren (euro’s en energie)bereken dan via de eenvoudige som op de zonnepanelen pagina hoeveel dit is. Je kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij berekenen het graag voor je!

Wat kosten zonnepanelen op mijn schuurdak? 

  

Hoeveel zonnepanelen op het dak van je schuur kosten hangt af van hoeveel zonnepanelen je wilt plaatsen. In de tabel hierboven zie je in de groene bol het aantal zonnepanelen en in de rij van ‘’prijsindicatie’’ wat dit kost.  

Ons advies is om eerder te veel dan te weinig panelen te laten installeren. Dit is financieel interessanter. Je wekt namelijk meer duurzame stroom op die je kunt terugleveren in ruil voor geld én de kosten zijn lager dan dat je later nog een keer extra panelen laat installeren. Ook goed om te weten: er zit een stijgende lijn in het afnemen van stroom in Nederlandse huishoudens, dus met extra stroom zit je de aankomende jaren goed. 

Zonnepanelen schuur: verschillende type daken

De meeste zonnepanelen in Nederland worden geplaatst op schuine daken. In de meeste gevallen is het dak van jouw schuur of garage in de tuin vaak plat. Geen zorgen. Het is gelukkig mogelijk om zonnepanelen op verschillende type schuur- of garagedaken te installeren. Ook platte dagen zijn dus goed mogelijk.  

Je kunt bijvoorbeeld panelen instaleren op een schuin dak of plat dak dat gemaakt is van: 

 • Sandwichpanelen 
 • Golfplaten 
 • Dakpanprofielplaten 
 • Dakpannen

Zonnepanelen op schuur vergunning nodig?

Meestal is er geen vergunning nodig om zonnepanelen op de schuur te plaatsen. In enkele gevallen past het installeren van zonnepanelen niet in het plaatselijke bestemmingsplan. Wil je direct weten of dit bij jouw schuur van toepassing is? Doe dan een vergunningcheck en ontdek of er voor zonnepanelen op je schuur een vergunning nodig is. Wij kunnen dit ook voor je uitzoeken en de aanvraag doen. Dat is geen probleem.   

Waarom zonnepanelen op je schuur plaatsen?

Overweeg je om zonnepanelen op je schuur of garage te laten plaatsen. Wij vertellen je graag meer over de voordelen van zonnepanelen op je schuur in plaats van het dak van je woning. 

 • Je maakt optimaal en efficiënt gebruik van de ruimte in je tuin 
 • De panelen op de schuur zijn makkelijker schoon te maken en te onderhouden 
 • Het is mogelijk om de zonnepanelen te installeren op de meeste type daken
   

Zonnepanelen op schuur: nu extra voordelig

 • Vraag (indien van toepassing) een duurzaamheidslening bij je gemeente aan 
 • Profiteer van subsidies voor VvE’s en energiecoöperaties 
 • Op dit moment zijn zonnepanelen voor particulieren BTW vrij 
 • Leen voordelig met de Energiebespaarlening 
 • Maak nu nog gebruik van de voordelige salderingsregeling 

Ontvang een offerte op maat 

Zonnepanelen op het dak van je schuur of garage leveren je veel rendement op. Zowel in groene energie, als in euro’s. Ook niet onbelangrijk: je woning wordt meer waard en je bent niet meer afhankelijk van een energiemaatschappij. Energievanzelf adviseert je graag in een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw schuurdak. Je kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen, dan berekenen wij wat zonnepanelen jou opleveren.  

Anne & Mark

“Wij, een druk werkend stel, zijn ontzettend blij met de WattYours batterij. Onze energierekening is met bijna 30% gedaald dankzij slim energiegebruik. De batterij heeft ook tijdens stroomuitval betrouwbare stroom geleverd, wat geruststellend is. De handige WattYours App helpt ons om ons verbruik te volgen en te beheren. Voor kostenbesparing en gemak bevelen we WattYours zeker aan.”

30%

besparing op energierekeningen

25%

Vermindering in 
CO2 uitstoot

€300,-

Binnen een jaar bespaard

Eengezins huishouden
Huur appartement
verkoopadviseur-scaled

Laat de zon voor je werken!

Wil je alles uit je groene stroom halen? De experts van Energievanzelf staan voor je klaar om te helpen. We plannen een afspraak met je in en overleggen de mogelijkheid. Laat ook zakelijk zonlicht jouw Energievanzelf worden.