Zonnepanelen op je carport: jouw mogelijkheden nét wat slimmer benutten

Is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, maar je carport wel? Of heb je al zonnepanelen en wil je profiteren van een nóg hoger rendement? Dan biedt dat een mooie gelegenheid om zonnepanelen voor op je carport aan te schaffen. Door nét wat slimmer te zijn en jouw mogelijkheden nét wat strategischer te benutten, maak je maximaal gebruik van gratis opgewekte stroom!

Geen zorgen meer over de fluctuatie in de energiemarkt. Maar altijd als vanzelfsprekend energie opwekken, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen! 

 

Offerte aanvragen
Zonnepanelen carport

Is mijn carport geschikt voor zonnepanelen: eerlijk advies van een adviseur 

  

Is jouw carport sterk genoeg voor zonnepanelen? En waar moet je verder rekening mee houden? Hoeveel gewicht kan jouw carport dragen? Onze adviseur beoordeelt of jouw carport stevig genoeg is en vertelt eerlijk of zonnepanelen hierop plaatsen voor een positief rendement zou zorgen.

Zonnepanelen brengen natuurlijk de nodige kilo’s met zich mee. Een plat dak kan maximaal zo’n 50 kilo per vierkante meter dragen en bij schuine daken gaat het om maximaal 25 kilo per vierkante meter. 

Is de constructie van jouw carport niet geschikt voor zonnepanelen? Dan kun je de constructie verstevigen of een nieuwe carport plaatsen. Onze adviseur denkt met je mee over de beste optie voor jou, zodat jij hier zelf geen omkijken naar hebt.

Zonnepanelen carport

Oriëntatie en schaduwvlakken van een carport: het hoogste rendement door slimme aanpak

  

Om altijd van het hoogste rendement te kunnen profiteren, denkt de adviseur ook met je mee over de beste plek om jouw zonnepanelen te plaatsen. Bij een plat dak is dit niet aan de orde en bepaal je door middel van een frame zelf de oriëntatie en hellingshoek. Bij een schuin dak ligt dat anders. Hier zorgen zonnepanelen die op het zuiden zijn gericht vaak voor de hoogste opbrengst. 

Heb jij veel schaduwvlakken op je carport? Door nét wat slimmer te werk te gaan, is dit geen probleem. Met de juiste innovatieve oplossingen profiteer je alsnog van het hoogste rendement! Bij schaduw op je dak is het bijvoorbeeld slim de panelen parallel (onafhankelijk) te schakelen, zodat elk paneel maximaal rendement behaalt.

Onze adviseurs rekenen graag voor je uit of zonnepanelen in jouw situatie rendabel zijn en met welke innovatieve oplossingen jij altijd zorgeloos met energie kunt omgaan!

Zonnepanelen carport

Hoeveel kosten zonnepanelen op een carport?

  

Met welke kosten moet je rekening houden als je kiest voor zonnepanelen op je carport? We kunnen je hier een grove schatting geven, maar we doen het liever in één keer goed met een offerte op maat. Het hangt namelijk af van het soort panelen, maar ook of je een plat of schuin dak hebt. Op een plat dak komen er bijvoorbeeld kosten bij voor de ballast en het montagemateriaal. Wil je weten waar je aan toe bent? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Ook berekenen we zaken als terugverdientijd. Weet je precies wat je mag verwachten!

Zonnepanelen carport

Elektrische auto opladen met zonnepanelen: nóg zorgelozer met stroom omgaan

Een veelgebruikte toepassing van zonnepanelen op een carport is het opladen van een elektrische auto. Zelf je stroom opwekken en daardoor ‘gratis’ rijden: dat geeft een goed gevoel!

Het is mogelijk een laadpaal aan te sluiten op de zonnepanelen. Het is dan wel belangrijk dat je de auto kan opladen op het moment dat de zon schijnt. Ben je overdag juist vaak van huis? Dan kan je ervoor kiezen een accu te plaatsen die de opgewekte energie opslaat, zodat je hiermee je auto kan opladen.

Anne & Mark

“Wij, een druk werkend stel, zijn ontzettend blij met de WattYours batterij. Onze energierekening is met bijna 30% gedaald dankzij slim energiegebruik. De batterij heeft ook tijdens stroomuitval betrouwbare stroom geleverd, wat geruststellend is. De handige WattYours App helpt ons om ons verbruik te volgen en te beheren. Voor kostenbesparing en gemak bevelen we WattYours zeker aan.”

30%

besparing op energierekeningen

25%

Vermindering in 
CO2 uitstoot

€300,-

Binnen een jaar bespaard

Eengezins huishouden
Huur appartement

Gebruikmaken van een slimme laadpaal

Er zijn ook slimme laadpalen beschikbaar. Deze gebruiken in eerste instantie de zonnestroom om jouw auto op te laden. Maar wordt er geen stroom opgewekt? Dan schakelt de paal automatische over op de netstroom. Zo heb je daar geen omkijken naar.

Wil je jouw elektrische auto opladen met de opgewekte stroom? We denken graag met je mee over de beste constructie, vraag ons dus zeker even om advies.

Subsidie voor zonnepanelen op je carport

Is het mogelijk subsidie aan te vragen voor zonnepanelen op je carport? Voor het aanvragen van subsidie geldt hetzelfde als voor zonnepanelen op het dak van je woning of schuur. Er zijn geen landelijke subsidies beschikbaar. Wel kan er lokaal subsidie beschikbaar zijn en zijn er mogelijkheden via een energiecoöperatie of VvE. Daarnaast kan je gebruikmaken van zaken als btw terugvragen, de salderingsregeling of een lening met gunstig rentetarief afsluiten.

Al deze onderwerpen vind je terug op onze pagina Subsidie op zonnepanelen.

De voor- en nadelen van zonnepanelen op je carport

  • De carport is een extra locatie waar je zonnepanelen kan plaatsen, waardoor je nog zorgelozer omgaat met stroom;
  • Je hebt geen zorgen meer over fluctuatie op de energiemarkt of over een overbelast stroomnet
  • De panelen vallen vrijwel niet op;
  • Carports hebben meestal platte daken, waardoor je de optimale oriëntatie en hellingshoek kan kiezen;
  • Het energielabel van je woning wordt verbeterd.


De nadelen:

  • Niet alle carports zijn sterk genoeg om zonnepanelen te dragen. De kosten om de constructie van je carport te verbeteren kunnen hoog uitvallen;
  • Er passen op een carport meestal niet genoeg panelen om alle stroom op te wekken die je verbruikt met je huishouden. Als je geen andere innovatieve, duurzame oplossingen toepast, blijf je gedeeltelijk afhankelijk van het normale stroomnet.


verkoopadviseur-scaled

Zonnepanelen op je carport: alles eenvoudig geregeld, zonder zorgen 

Van eerlijk advies tot aan berekeningen met welke innovatieve oplossingen en manier van plaatsen je van het hoogste rendement profiteert. Van levering tot installatie en van service tot aan garantie: bij Energievanzelf wordt alles voor je geregeld. 

Zonder gedoe en zorgen profiteren van gratis opgewekte stroom dus; alles gaat vanzelf! 

Meer weten over alle mogelijkheden om jouw Energie vanzelf op te wekken? Neem contact met ons op of vraag direct jouw vrijblijvende offerte aan!