Zonnepanelen Amersfoort

Zonnepanelen in Amersfoort kopen? Energievanzelf is de specialist in zonnesystemen. Wij maken zonne-energie voor iedereen mogelijk. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt.

Meer informatie over zonnepanelen

Start met besparen. Vraag een vrijblijvende offerte aan.
  Je eigen zonne-energie in Amersfoort? Bij ons zit je goed!

  Twijfel je over zonnepanelen kopen in Amersfoort? Voordat je een beslissing maakt zul je eerst informatie moeten verzamelen. Het is immers een flinke investering en er zijn veel mogelijkheden. Naast kosten en baten is veiligheid uiteraard ook een belangrijk punt, de installatie moet vakkundig uitgevoerd worden door specialisten die de juiste ervaring bezitten.

  Energievanzelf is een leverancier die sinds 2013 adviseert, verkoopt en installeert. Zonnepanelen in Amersfoort laten installeren is heel eenvoudig, het gaat bijna vanzelf! Hoe dit precies in zijn werk gaat leggen we uit op deze pagina, neem voor meer informatie gerust even contact met ons op.

  De voordelen van zonnepanelen

  Zonnepanelen leveren
  geld op

  Zonnepanelen verdien je met 5 tot 8 jaar terug. Daarna heb je nog +/- 15 tot 20 jaar rendement op je zonnepanelen.

  Met kwaliteit behaal je meer rendement

  Met de duidelijke garantievoorwaarden en goede producteigenschappen ben je bij Energievanzelf verzekerd van hoog rendement.

  Wek je eigen
  stroom op

  Krijg nu de BTW nog terug en profiteer nog van de salderingsregeling.

  Is zonne-energie gratis?

  Om gebruik te maken van de energie die zonlicht ons biedt zul je hoe dan ook een investeringen moeten doen. Een zonnepaneel kopen is niet zozeer een kostenpost en moet worden gezien als een investering op de toekomst.

  Een zonnepaneel vangt zonlicht en transformeert dit tot waardevolle energie. Die kun je weer gebruiken om je woning te verlichten, een auto op te laden of de woning te verwarmen. Dit vereist complexe technologie die niet gratis is. Zonne-energie kan wel aanzienlijk goedkoper zijn dan alternatieve bronnen van energie, zoals gas en elektriciteit die de conventionele energieleverancier levert.

  Vraag om persoonlijk advies
  • 1
   Advies

   Onze vriendelijke adviseurs bieden persoonlijk advies, kosteloos en geheel vrijblijvend. Samen zoeken we naar ideale zonnestroominstallatie die bij jouw situatie past, om maximaal te profiteren.

  • 2
   Installatie

   Als het ideale plan is gevormd begint het echte werk, de installatie van de zonnepanelen. Onze eigen monteurs verzorgen de volledige installatie van de zonnepanelen, de aansluiting van de zonnepanelen op de omvormer(s) en de aansluiting op de meterkast.

  • 3
   Resultaat

   Zodra de installatie is opgeleverd, begint het besparen meteen. Via de app kan je zien hoeveel de zonnepanelen opbrengen en hoeveel ze je besparen. De woning neemt in waarde toe en je bent minder afhankelijk van de energiemaatschappij, bovenal draag je bij aan een beter milieu!

  Waarom kiezen voor zonnepanelen in Amersfoort?

  • Geld besparen: Afhankelijk van de situatie kunnen zonnepanelen vaak al binnen zeven tot tien jaar worden terugverdiend. Met stijgende energiekosten zal zonne-energie de meest voordelige optie zijn.
  • Duurzaam wonen: We proberen als samenleving het milieu te sparen door voor duurzame oplossingen te kiezen. Met zonnepanelen in Amersfoort lever je een bijdrage aan duurzaamheid.
  • Keuzemogelijkheden: Het is niet verplicht om helemaal van het net af te gaan, het is een optie. Ook op bewolkte dagen of bij een tijdelijk hogere behoefte aan stroom zul je nooit in de kou blijven zitten.
  • Toekomstbestendig: We hebben weinig zicht op de prijzen voor gas en olie, we weten wel dat de zon voorlopig niet uit zal doven. Met zonne-energie kies je vandaag voor een oplossing waar je jarenlang profijt van zult hebben.
  Vrijblijvende offerte aanvragen

  Welke type dak?

  In Nederland staan voornamelijk huizen met schuine daken. Veel zonnepanelen zijn ontwikkeld om onder een hoek optimaal te functioneren. Toch kunnen platte daken of carports ook zeker gebruikt worden om zonne-energie op te wekken.

  Met name zakelijke panden, magazijnen en fabrieken maar ook flatgebouwen zijn vaak voorzien van een plat dak. Het is daarom van belang om je goed te laten adviseren. Per situatie kan een berekening worden gemaakt voor de meest optimale resultaten. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met het pand op zich, maar ook met de omgeving zoals bomen die (een deel van) het dak in de schaduw kunnen plaatsen.

  Zonnepanelen installeren

  Advies voor jouw dak?

  Energievanzelf helpt je graag. Of het nou gaat om een bedrijfspand of particuliere woning.
  Wij bieden de juiste oplossing voor ieder dak.
  Contact opnemen

  Welke type zonnepaneel?

  Donkergekleurde, glanzende rechthoeken met een raster aan lijnen, dat is voor veel mensen herkenbaar als zonnepaneel. Toch zijn er subtiele verschillen die een grote impact kunnen hebben op zowel de opbrengst als de aanschafprijs.

  Als je informatie hebt opgezocht over zonnepanelen dan heb je vast claims gezien van wattpiek en rendement na een aantal jaren. In praktijk ligt het echter niet zo eenvoudig. Zo is de positie ten opzichte van de zon van belang evenals de hellingshoek.

  Energievanzelf levert verschillende merken zonnepanelen in Amersfoort omdat iedere situatie vraag om specifieke zonnepanelen. Door eerst de situatie te analyseren en hier een oplossing voor te bedenken zal het rendement per paneel gemaximaliseerd worden.

  Contact opnemen

  Subsidie op zonnepanelen in Amersfoort

  Er wordt veel gevraagd naar subsidie op zonnepanelen in Amersfoort. Dat is niet verbazingwekkend want de kosten bij aanschaf zullen voor de meeste huishoudens behoorlijk hoog uitvallen.

  Er is geen eenvoudig antwoord op te geven omdat de regelingen vanuit het Rijk aan verandering onderhevig zijn. Daar komt nog bij dat er per gemeente vaak ook initiatieven zijn om het plaatsen van panelen te stimuleren, denk aan vrijstelling van BTW.

  Voor zonnepanelen subsidie in Amersfoort kun je altijd navraag doen bij de gemeente, Energievanzelf kan hierin ook adviseren. Naast subsidies is er ook de salderingsregeling en voor bedrijven is er weer de Kleinschaligheid Investeringsaftrek (KIA) regeling of de Energie Investeringsaftrek (EIA).

  Zelfs wanneer je als klant zelf alle kosten moet dragen dan zal de investering binnen afzienbare tijd terugverdiend worden. Hierbij is het wel belang dat je kiest voor het juiste type panelen en een betrouwbare installatie. Wil je in Amersfoort zonnepanelen kopen? Dan ben je bij Energievanzelf aan het juiste adres!

  Zonneepanelen zakelijke aanschaf

  ONZE PROJECTEN

  Projecten waar we trots op zijn

  De juiste oplossing voor je probleem. Ieder dak is maatwerk en wij zorgen ervoor dat je kiest voor de juiste zonnepanelen. Zorgeloos jouw eigen groene stroom produceren.

  VRAGEN? ENERGIEVANZELF GEEFT ANTWOORD

  Hoe werkt salderen?

  Overdag wekken de zonnepanelen meer stroom op dan wordt verbruikt. In de avond en nacht verbruik je juist meer stroom. De stroom die zonnepanelen overdag hebben opgewekt en je niet hebt gebruikt, mag je wegstrepen tegen de stroom die je ’s avonds en in de nacht weer gebruikt.

  Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen?

  Zorg dat je weet hoeveel stroom je het afgelopen jaar hebt verbruikt. Met deze informatie kan dan worden berekend hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om je verbruik te compenseren met zonnepanelen.

  Wekken zonnepanelen stroom als er geen zon is?

  Via de app zien sommige van onze klanten dat de panelen ook ’s nachts nog een heel klein beetje stroom opwekken. Dit komt dan omdat er bijvoorbeeld licht van een lantaarnpaal op de zonnepanelen schijnt. Zonnepanelen werken namelijk op licht, en niet op warmte.

  Zijn zonnepanelen ook rendabel met schaduw op het dak?

  Bij schaduw is het noodzakelijk om de zonnepanelen parallel te schakelen. Zie het als een string kerstlampjes, maar dan heeft elk lampje een eigen stekkertje. Als één zonnepaneel het een beetje minder doet, blijven overige panelen onverstoorbaar maximaal energie opwekken.