Welke soort zonnepanelen is het beste voor mijn huishouden?

Dus, jij hebt besloten om zonnepanelen aan te schaffen? Goede keuze! Er zijn verschillende soorten zonnepanelen in omloop. Wat het verschil tussen deze verschillende zonnepanelen is? Hier vind je informatie over alle beschikbare soorten. Lees verder!

 

Zonnepanelen: alle soorten op een rijtje

Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar, maar niet elke soort zonnepanelen biedt even goede kwaliteit. Daarom maken wij alleen gebruik van deze drie soorten zonnepanelen: glas-glas zonnepanelen, monokristallijn zonnepanelen en polykristallijn zonnepanelen. Al deze soorten hebben andere kwaliteiten, waardoor elke zonnepaneel weer bij een andere situatie past. Laten we de zonnepanelen per soort bespreken.

Glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen: klinkt ingewikkeld en breekbaar, maar is het niet. De term ‘glas-glas’ komt door de manier waarop de zonnepaneel is opgebouwd. Waar de zonnecellen van een zonnepaneel normaal gesproken tussen een laag glas én een laag folie wordt ingeklemd, wordt de zonnecel bij deze soort tussen twee lagen glas ingeklemd. Hierdoor zijn de zonnecellen beter beschermd bij vervoer, montage en weersomstandigheden. Dit zorgt voor een langere levensduur en hoger rendement.

Patricia Bult

De monteurs waren erg vriendelijk, hardwerkend en gezellig. De panelen liggen mooi en alles was binnen een dag klaar. TOP

Eengezins huishouden
Vrijstaande woning

Monokristallijn zonnepanelen

Een monokristallijn zonnepaneel is een zonnepaneel dat uit één groot kristal bestaat. Dat zit zo: zonnepanelen zijn opgebouwd uit verschillende materialen, waaronder silicium kristallen. Bij de productie van de zonnepaneel worden deze kristallen verhit én gecontroleerd afgekoeld. Daarbij wordt ervoor gezorgd dat deze kristallen allemaal in dezelfde richting liggen, waardoor ze één groot kristal vormen. De opbouw van deze zonnepaneel zorgt daardoor voor een bijzonder hoog rendement.

Polykristallijn zonnepanelen

Een polykristallijn zonnepaneel is bijna hetzelfde opgebouwd als een monokristallijn zonnepaneel, maar er is één belangrijk verschil: in tegenstelling tot de monokristallijn zonnepanelen liggen de  kristallen in deze soort zonnepanelen kriskras door elkaar heen. Dit zorgt ervoor dat de kleur van deze zonnepanelen kan verschillen. Polykristallijn zonnepanelen hebben een minder hoog rendement, maar zijn ook goedkoper in de aanschaf.

DWG---20220518--5

Welke soort zonnepanelen kan ik het beste aanschaffen? 

Dat is afhankelijk van het huishouden, het budget en het rendement wat jij verwacht van de zonnepanelen. Onze adviseurs adviseren je graag bij de aanschaf van de juiste soort zonnepanelen. Meer weten of direct al vragen? Bel naar 0343-745824 of mail info@energievanzelf.nl.