Zonnepanelen Utrecht

Zonnepanelen in Utrecht kopen? Energievanzelf is de specialist in zonnesystemen. Wij willen zonne-energie voor iedereen mogelijk maken. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt.

Google review Energievanzelf

Start met besparen. Vraag een vrijblijvende offerte aan.
  Zonnepanelen kopen, laten installeren en geld voor je laten verdienen in Utrecht

  Als je twijfelt over zonnepanelen kopen in Utrecht zul je eerst wat informatie moeten opzoeken over dit onderwerp. Het is een flinke investering en er zijn uiteenlopende opties. Niet alleen de kosten en het rendement is van belang, installatie van deze panelen vereist expertise en moet uitgevoerd worden door professionals met ervaring. Energievanzelf is een onderneming die adviseert, verkoopt en installeert sinds 2013. We nemen alle zorgen uit handen, zo gaat duurzame energie bijna als vanzelf! Op deze pagina leggen we uit wat de mogelijkheden en voordelen zijn. Voor meer informatie kun je geheel vrijblijvend contact opnemen.

  Drie voordelen van zonnepanelen in Utrecht

  Verdien geld met de zon

  Zonnepanelen verdien je met 5 tot 8 jaar terug. Daarna heb je nog +/- 15 tot 20 jaar rendement op je zonnepanelen.

  Meer kwaliteit = meer rendement

  Met de duidelijke garantievoorwaarden en goede producteigenschappen ben je bij Energievanzelf verzekerd van hoog rendement.

  Je eigen stroom opwekken

  Krijg nu de BTW nog terug en profiteer nog van de salderingsregeling.

  Wat kost zonne-energie?

  Voor zonlicht hoef je niet te betalen. Het is niet nodig om een abonnement af te sluiten, je weet dat de zon opkomt in de ochtend en weer daalt in de avond. Om die energie zelf te kunnen gebruiken zijn er wel eerst investeringen nodig. Bij zonnepanelen kopen in Utrecht gaat het niet zozeer over geld uitgeven maar om investeren in de toekomst. Een zonnepaneel zal zonlicht opvangen en dit transformeren tot duurzame energie. Je kunt dit vervolgens gebruiken om de lampen in je woning te gebruiken, het is mogelijk om je auto op te laden of je huis lekker te verwarmen. Hiervoor is echter ingewikkelde technologie vereist en dit is niet gratis. Toch valt zonne-energie goedkoper uit als je de kosten vergelijkt met gas en stroom, de twee standaard energiebronnen. Daarmee mogen we gerust stellen dat zonne-energie heel betaalbaar is, niet in de laatste plaats omdat zonlicht gratis is. Maar er zijn meer redenen om in Utrecht zonnepanelen te kopen.

  Vraag om persoonlijk advies
  • 1
   Advies

   Onze vriendelijke adviseurs bieden persoonlijk advies, kosteloos en geheel vrijblijvend. Samen zoeken we naar ideale zonnestroominstallatie die bij jouw situatie past, om maximaal te profiteren.

  • 2
   Installatie

   Als het ideale plan is gevormd begint het echte werk, de installatie van de zonnepanelen. Onze eigen monteurs verzorgen de volledige installatie van de zonnepanelen, de aansluiting van de zonnepanelen op de omvormer(s) en de aansluiting op de meterkast.

  • 3
   Resultaat

   Zodra de installatie is opgeleverd, begint het besparen meteen. Via de app kan je zien hoeveel de zonnepanelen opbrengen en hoeveel ze je besparen. De woning neemt in waarde toe en je bent minder afhankelijk van de energiemaatschappij, bovenal draag je bij aan een beter milieu!

  Voordelen van zonnepanelen in Utrecht

  • Bespaar geld: Het is mogelijk om binnen zeven tot tien jaar de investering op zonnepanelen terug te verdienen. Dit is uiteraard afhankelijk van meerdere factoren. Zeker gezien stijgende energiekosten zal zonne-energie het meest voordelig zijn.
  • Woon duurzaam: Als samenleving werken we hard aan een gezonde aarde door te kiezen voor milieuvriendelijke alternatieven. Zonnepanelen in Utrecht leveren een bijdrage aan duurzaamheid.
  • Meer keuze: Je hoeft niet direct jouw contract bij de energieleverancier af te sluiten, het is een vrije keuze. Er is geen angst om in donkere dagen plotseling in een donkere, koude woning te zitten. Je krijgt alleen meer opties dan voorheen.
  • Toekomstgericht: Niemand weet precies hoe de tarieven voor gas en olie zich verder zullen ontwikkelen. We weten wel dat de zon nergens naartoe zal gaan. Zonne-energie is een oplossing waar je vandaag voor kiest en langdurig profijt van hebt.
  Vrijblijvende offerte aanvragen

  Welk dak type?

  De meeste woningen in Nederland zijn gebouwd met een zadeldak, dit betekent dat de dakschilden onder een hoek staan. De meeste zonnepanelen presteren optimaal als ze schuin staan. Dit neemt echter niet weg dat platte daken ook geschikt zijn om zonne-energie op te wekken. Denk bijvoorbeeld aan zakelijke gebouwen, opslagruimten, fabrieken of appartementengebouwen die meestal een plat dak hebben. Bij zonnepanelen in Utrecht kopen zul je daarom eerst goed geïnformeerd moeten worden.

  Advies voor jouw dak in Utrecht?

  Waar kunnen wij bij helpen? Of het nou gaat om een bedrijfspand of particuliere woning.
  Wij bieden de juiste oplossing voor ieder dak.
  Ik wil meer weten over zonnepanelen

  Welke zonnepanelen?

  Donkere tint, glanzen oppervlak en een raster met lijnen, dat is voor de meeste mensen het idee van een zonnepaneel. Binnen het scala aan producten zijn er wel degelijk een flink aantal verschillen waar te nemen die van invloed zijn op bijvoorbeeld de opbrengst en prijs. Als je eerder informatie hebt opgezocht over zonnepanelen dan ben je ondertussen wel bekend met termen als wattpiek en het rendement dat panelen opleveren. Toch is vergelijken niet zo eenvoudig. Naast de helling van het dak is ook de positie ten opzichte van de zon belangrijk. Energievanzelf levert daarom diverse merken zonnepanelen in Utrecht. Iedere situatie is uniek. Als eerste wordt naar de specifieke situatie bekeken, vervolgens kan de beste oplossing worden bepaald. Dit leidt tot een maximaal rendement voor ieder paneel.

  Contact opnemen

  Subsidie op zonnepanelen in Utrecht

  Een veelgestelde vraag is de status betreffende subsidie op zonnepanelen in Utrecht. Dit is logisch, de kosten voor installatie zullen voor de meeste huishoudens behoorlijk oplopen. Er is niet direct een antwoord te geven, het Rijk heeft al regelmatig regelingen ingevoerd en weer afgebouwd. Daarnaast kunnen gemeenten zelf eigen mogelijkheden bieden die het plaatsen van panelen financieel interessant maken. Denk bijvoorbeeld aan een BTW vrijstelling. Voor informatie over zonnepanelen subsidie in Utrecht kun je terecht bij de gemeente, of neem contact op met Energievanzelf.

  Het stopt overigens niet bij subsidies, er is ook de salderingsregeling. Bedrijven kunnen aanspraak maken op de Kleinschaligheid Investeringsaftrek (KIA) of de Energie Investeringsaftrek (EIA). Mocht je als klant het volle pond betalen, zelfs dan kun je deze investering binnen afzienbare tijd terugverdienen. Het is dan wel van belang om te kiezen voor goede panelen die op professionele wijze geïnstalleerd zijn. Ga je in Utrecht zonnepanelen kopen? Informeer direct naar de mogelijkheden bij Energievanzelf.

  Zonneepanelen zakelijke aanschaf

  ONZE PROJECTEN

  Projecten waar we trots op zijn

  De juiste oplossing voor je probleem. Ieder dak is maatwerk en wij zorgen ervoor dat je kiest voor de juiste zonnepanelen. Zorgeloos jouw eigen groene stroom produceren.

  VRAGEN? ENERGIEVANZELF GEEFT ANTWOORD

  Hoe werkt salderen?

  Overdag wekken de zonnepanelen meer stroom op dan wordt verbruikt. In de avond en nacht verbruik je juist meer stroom. De stroom die zonnepanelen overdag hebben opgewekt en je niet hebt gebruikt, mag je wegstrepen tegen de stroom die je ’s avonds en in de nacht weer gebruikt.

  Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen?

  Zorg dat je weet hoeveel stroom je het afgelopen jaar hebt verbruikt. Met deze informatie kan dan worden berekend hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om je verbruik te compenseren met zonnepanelen.

  Wekken zonnepanelen stroom als er geen zon is?

  Via de app zien sommige van onze klanten dat de panelen ook ’s nachts nog een heel klein beetje stroom opwekken. Dit komt dan omdat er bijvoorbeeld licht van een lantaarnpaal op de zonnepanelen schijnt. Zonnepanelen werken namelijk op licht, en niet op warmte.

  Zijn zonnepanelen ook rendabel met schaduw op het dak?

  Bij schaduw is het noodzakelijk om de zonnepanelen parallel te schakelen. Zie het als een string kerstlampjes, maar dan heeft elk lampje een eigen stekkertje. Als één zonnepaneel het een beetje minder doet, blijven overige panelen onverstoorbaar maximaal energie opwekken.