Zonnepanelen Soest

Zonnepanelen in Soest kopen? Energievanzelf is de specialist in zonnesystemen. Wij willen zonne-energie voor iedereen mogelijk maken. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt.

Google review Energievanzelf

Start met besparen. Vraag een vrijblijvende offerte aan.
  *Verplicht veld

  Zonnepanelen kopen, laten installeren en geld voor je laten verdienen in Soest

  De zon is een ster, een grote bal van vuur in het midden van ons zonnestelsel. Zonlicht biedt ons behaaglijke warmte en licht in de duisternis. Ook is het mogelijk om energie van de zon te gebruiken voor uiteenlopende toepassingen. Voor verlichting na zonsondergang, om een e-bike of e-scooter op te laden of om mee te koken. Zonnepanelen kopen in Soest ligt dus voor de hand, je zult dan wel eerst informatie moeten inwinnen. Want er zijn veel mogelijkheden en niet alle oplossingen bieden in iedere situatie het maximale rendement.

  Je kunt hiervoor terecht bij de specialisten van Energievanzelf. Met een jarenlange ervaring in duurzame oplossingen kan er een maatwerk systeem worden samengesteld. Je kunt de zonnepanelen in Soest kopen en laten installeren zodat je direct kunt gaan besparen op de energiekosten. Op deze pagina geven we alvast wat algemene informatie, neem voor maatwerk advies vrijblijvend contact met ons op

  Drie voordelen van zonnepanelen

  Verdien geld met de zon

  Zonnepanelen verdien je met 5 tot 8 jaar terug. Daarna heb je nog +/- 15 tot 20 jaar rendement op je zonnepanelen.

  Meer kwaliteit = meer rendement

  Met de duidelijke garantievoorwaarden en goede producteigenschappen ben je bij Energievanzelf verzekerd van hoog rendement.

  Je eigen stroom opwekken

  Krijg nu de BTW nog terug en profiteer nog van de salderingsregeling.

  Wat is het beste zonnepaneel?

  Zonnecellen worden al tientallen jaren geproduceerd. De efficiëntie is steeds hoger geworden dankzij nieuwe materialen en technologieën. Dit betekent dat er met minder panelen meer opbrengst kan worden behaald. Naast een hoger aantal wattpiek leveren panelen ook meer energie op onder uitdagende condities. Denk aan schaduwval of op platte daken. Alle schakels moet op elkaar afgestemd zijn binnen de keten.

  De zonnecellen, de verbindingen tussen de cellen en de conversie naar bruikbare energie via de converter. Daarnaast zijn er nog een aantal externe factoren waar je niet direct invloed op hebt, maar waar je wel rekening mee kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan de ligging van het dak ten opzichte van de zon. Wellicht staan er bomen in de buurt die voor schaduwval zorgen. Al deze kenmerken worden beoordeeld bij een meting voor zonnepanelen in Soest. Zo ben je verzekerd van een oplossing die het hoogste rendement oplevert.

  Vraag om persoonlijk advies
  • 1
   Advies

   Onze vriendelijke adviseurs bieden persoonlijk advies, kosteloos en geheel vrijblijvend. Samen zoeken we naar ideale zonnestroominstallatie die bij jouw situatie past, om maximaal te profiteren.

  • 2
   Installatie

   Als het ideale plan is gevormd begint het echte werk, de installatie van de zonnepanelen. Onze eigen monteurs verzorgen de volledige installatie van de zonnepanelen, de aansluiting van de zonnepanelen op de omvormer(s) en de aansluiting op de meterkast.

  • 3
   Resultaat

   Zodra de installatie is opgeleverd, begint het besparen meteen. Via de app kan je zien hoeveel de zonnepanelen opbrengen en hoeveel ze je besparen. De woning neemt in waarde toe en je bent minder afhankelijk van de energiemaatschappij, bovenal draag je bij aan een beter milieu!

  Drie voordelen van zonnepanelen in Soest

  Er zijn veel mogelijke voordelen van zonne-energie. De redenen om in Soest zonnepanelen te kiezen kunnen uiteenlopen. Laten we alvast drie voordelen benoemen die voor de meeste huishoudens van toepassing zijn.

  • Bespaar op de energiekosten: We maken al kosten genoeg, als er financieel voordeel te behalen valt dan nemen we dit met beide handen aan. Uiteraard gaan er investeringskosten gepaard bij zonnepanelen kopen in Soest, toch zul je op de eerste energierekening al resultaat zien. En dit voordeel stapelt zich iedere maand op.
  • Werk aan een beter milieu: Het is niet nodig om te wachten op de nieuwe plannen binnen het klimaatakkoord. Terwijl de politiek oplossingen bedenkt werken wij al aan een beter milieu door gebruik te maken van zonne-energie. Duurzame stroom is goed voor jezelf en de omgeving, voor nu en in de jaren die nog gaan komen.
  • Wees voorbereid op de toekomst: Olie en gas raakt een keer op, we zien nu al aan de stijgende prijzen dat bedrijven deze bronnen tot de laatste druppel willen uitwringen. Extra heffingen maken het er ook niet beter op natuurlijk. De zon blijft voorlopig wel schijnen, zonne-energie is een toekomstbestendige oplossing die andere vormen van energieopwekking niet direct uitsluit. Meer keuze is altijd beter.

  Per huishouden zijn er unieke voordelen te benoemen. Energievanzelf helpt graag een maatwerk oplossing te bepalen voor iedere woning in Soest. Neem geheel vrijblijvend contact op voor advies over duurzame energie.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  Werken zonnepanelen ook in de schaduw?

  Als je in de omgeving kenbaar maakt om zonnepanelen in Soest te kopen dan ontstaat er vaak een discussie over het weer in Nederland. Wat we ook mogen denken, er zijn meer dagen met zon dan we vaak vermoeden. Daar komt bij dat moderne panelen voorzien zijn van de laatste generatie zonnecellen. Die werken ook bij schaduw, ze behalen alleen tijdelijk niet het maximale rendement.

  Vervuiling kan ook een rol spelen, periodiek reinigen is daarom zeker aan te bevelen. Toch is de situatie in Nederland juist heel goed voor zonne-energie. Er is relatief weinig luchtverontreiniging, de gemiddelde temperatuur leent zich ook goed voor deze technologie. We hebben ruim voldoende zon om met een beperkt aantal panelen op het dak onze energie op te wekken.

  Advies voor jouw dak?

  Waar kunnen wij bij helpen? Of het nou gaat om een bedrijfspand of particuliere woning.
  Wij bieden de juiste oplossing voor ieder dak.
  Ik wil meer weten over zonnepanelen

  Is er subsidie mogelijk in Soest?

  Een kort maar duidelijk antwoord is dat er geen subsidie op zonnepanelen in Soest meer mogelijk is vanuit de regering. Er zijn echter soms wel provinciale of lokale mogelijkheden bij investeren in duurzaamheid. Voor bedrijven is er bijvoorbeeld de EIA (Energie Investeringsaftrek) of de KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek).

  De salderingsregeling loopt voorlopig ook nog door. Hiermee krijg je een vergoeding voor extra stroom die je aan het netwerk levert. Daarmee kun je nu nog aardig besparen, ook zonder zonnepanelen subsidie in Soest. Zelfs zonder enige vorm van vergoeding zul je met duurzame energie goedkoper uitkomen dan met andere energiebronnen.

  Contact opnemen

  ONZE PROJECTEN

  Projecten waar we trots op zijn

  De juiste oplossing voor je probleem. Ieder dak is maatwerk en wij zorgen ervoor dat je kiest voor de juiste zonnepanelen. Zorgeloos jouw eigen groene stroom produceren.

  VRAGEN? ENERGIEVANZELF GEEFT ANTWOORD

  Hoe werkt salderen?

  Overdag wekken de zonnepanelen meer stroom op dan wordt verbruikt. In de avond en nacht verbruik je juist meer stroom. De stroom die zonnepanelen overdag hebben opgewekt en je niet hebt gebruikt, mag je wegstrepen tegen de stroom die je ’s avonds en in de nacht weer gebruikt.

  Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen?

  Zorg dat je weet hoeveel stroom je het afgelopen jaar hebt verbruikt. Met deze informatie kan dan worden berekend hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om je verbruik te compenseren met zonnepanelen.

  Wekken zonnepanelen stroom als er geen zon is?

  Via de app zien sommige van onze klanten dat de panelen ook ’s nachts nog een heel klein beetje stroom opwekken. Dit komt dan omdat er bijvoorbeeld licht van een lantaarnpaal op de zonnepanelen schijnt. Zonnepanelen werken namelijk op licht, en niet op warmte.

  Zijn zonnepanelen ook rendabel met schaduw op het dak?

  Bij schaduw is het noodzakelijk om de zonnepanelen parallel te schakelen. Zie het als een string kerstlampjes, maar dan heeft elk lampje een eigen stekkertje. Als één zonnepaneel het een beetje minder doet, blijven overige panelen onverstoorbaar maximaal energie opwekken.