Zonnepanelen Nieuwegein

Zonnepanelen in Nieuwegein kopen? Energievanzelf is de specialist in zonnesystemen. Wij willen zonne-energie voor iedereen mogelijk maken. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Start met besparen. Vraag een vrijblijvende offerte aan.
  Zonnepanelen kopen, laten installeren en geld voor je laten verdienen in Nieuwegein

  Waar zouden we zijn zonder het licht van de zon? Het zou in ieder geval een donkere, koude planeet zijn hier op aarde. Naast licht in de duisternis en warmte biedt de zon ons nog veel meer. Sinds een aantal jaren kunnen we zonlicht omzetten in kostbare energie. Dit maakt een enorm aantal toepassingen mogelijk. Wil je binnenkort zonnepanelen in Nieuwegein kopen? Dan kun je voortaan de lampen op zonne-energie laten branden. Laad alles op van een kleine smartphone tot aan een grote auto of creëer een behaaglijke warmte in huis.

  Waar je ook voor kiest, Energievanzelf maakt het mogelijk. Als specialist in duurzame oplossingen kun je zonnepanelen in Nieuwegein kopen en laten installeren. Op basis van maatwerk en een jarenlange expertise. Je kunt op deze pagina alvast wat algemene informatie vinden over zonne-energie, neem voor maatwerk advies gerust contact op met ons team.

  Drie voordelen van zonnepanelen

  Verdien geld met de zon

  Zonnepanelen verdien je met 5 tot 8 jaar terug. Daarna heb je nog +/- 15 tot 20 jaar rendement op je zonnepanelen.

  Meer kwaliteit = meer rendement

  Met de duidelijke garantievoorwaarden en goede producteigenschappen ben je bij Energievanzelf verzekerd van hoog rendement.

  Je eigen stroom opwekken

  Krijg nu de BTW nog terug en profiteer nog van de salderingsregeling.

  Welke zonnepanelen zijn het beste?

  De ontwikkeling van zonnecellen heeft in de afgelopen jaren niet stil gestaan. Al decennia lang volgen innovaties elkaar in hoog tempo op. Zo kunnen we niet alleen meer wattpiek genereren, zonnecellen werken ook beter met schaduw of op platte daken. Belangrijke elementen in een compleet systeem zijn de panelen met zonnecellen en de contactpunten die energie overdragen aan een converter die duurzame stroom genereert. Deze schakels moeten allemaal optimaal zijn om het hoogste rendement te behalen.

  Dan zijn er nog de externe factoren waar je niet altijd vat op hebt, maar waar je wel rekening mee kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan de ligging van de woning ten opzichte van de zon. Of bomen in de buurt die een deel van de dag schaduw veroorzaken. Deze en meer kenmerken worden bij de opname voor zonnepanelen in Nieuwegein meegenomen. Zo zullen we de oplossing bepalen die het meeste rendement oplevert.

  Vraag om persoonlijk advies
  • 1
   Advies

   Onze vriendelijke adviseurs bieden persoonlijk advies, kosteloos en geheel vrijblijvend. Samen zoeken we naar ideale zonnestroominstallatie die bij jouw situatie past, om maximaal te profiteren.

  • 2
   Installatie

   Als het ideale plan is gevormd begint het echte werk, de installatie van de zonnepanelen. Onze eigen monteurs verzorgen de volledige installatie van de zonnepanelen, de aansluiting van de zonnepanelen op de omvormer(s) en de aansluiting op de meterkast.

  • 3
   Resultaat

   Zodra de installatie is opgeleverd, begint het besparen meteen. Via de app kan je zien hoeveel de zonnepanelen opbrengen en hoeveel ze je besparen. De woning neemt in waarde toe en je bent minder afhankelijk van de energiemaatschappij, bovenal draag je bij aan een beter milieu!

  3 redenen om voor zonnepanelen in Nieuwegein te kiezen

  Er worden diverse afwegingen en keuzes gemaakt binnen een huishouden voordat men in Nieuwegein voor zonnepanelen kiest. Hier zijn alvast drie voordelen waar je zeker geen spijt van zult krijgen.

  • Minder kosten voor energie: Laten we er geen doekjes om winden, we willen uiteraard allemaal liever besparen dan uitgeven. Hoewel je op voorhand een behoorlijke investering moet maken zul je direct het voordeel op de energierekening merken. En dit voordeel komt maand naar maand, jaar naar jaar weer terug. Zo kun je binnen een periode van pakweg tien jaar vaak al de investering terugverdienen.
  • Milieubewust: Laat klimaatakkoorden en CO2 regels maar aan de politici over, met zonnepanelen in Nieuwegein ben je zelf bewust bezig met het milieu. Zo help je de buren, je kinderen, kleinkinderen en uiteraard ook jezelf. Zonne-energie is goed voor het milieu en daarmee goed voor iedereen.
  • Meer keuze: Bij het afrekenen aan de pomp wordt duidelijk dat fossiele brandstoffen niet goedkoper gaan worden. Gas trouwens ook niet. Je kunt hopen dat kernenergie de toekomst is of waterstof, maar zekerheid hebben we niet. Toch is er één ding dat wel zeker is; de zon blijft schijnen. Een pluspunt van zonne-energie is de extra keuze naast alle andere vormen van energie.

  Wat zijn de voordelen in jouw situatie? Voor een persoonlijk overzicht van de kosten en baten bij zonnepanelen kopen in Nieuwegein kun je terecht bij Energievanzelf.

  Vrijblijvende offerte aanvragen

  Werkt een zonnepaneel met minder licht?

  Wat heeft het voor nut om zonnepanelen in Harderwijk te kopen terwijl de zon toch niet schijnt? Er zijn in Nederland meer dagen met zon dan we vaak denken, daarnaast werken moderne panelen ook op bewolkte dagen. Het is namelijk geen kwestie van aan/uit maar van meer of minder opbrengst per paneel.

  Zelfs na zonsondergang kan de straatverlichting nog wat extra energie opleveren. We wonen juist in een zeer goede omgeving voor zonne-energie. Het is niet te warm, het aantal zonuren ligt hoog en er is weinig luchtvervuiling. Zo kun je met een bescheiden aantal panelen op je dak ruim voldoende energie opwekken.

  Advies voor jouw dak?

  Waar kunnen wij bij helpen? Of het nou gaat om een bedrijfspand of particuliere woning.
  Wij bieden de juiste oplossing voor ieder dak.
  Ik wil meer weten over zonnepanelen

  Subsidie mogelijkheden zonnepanelen Nieuwegein

  Toen duurzame energie nog niet zo geliefd was werden er allerlei manieren bedacht om de consument te overtuigen over te stappen naar zonne-energie. We moeten het momenteel zonder subsidies op zonnepanelen in Nieuwegein stellen, dit betekent echter niet dat het de investering niet meer waard is. Zo kunnen er per gemeente financiële voordelen zijn, ook kun je nog gebruik maken van de salderingsregeling. Dit is een manier om geld te verdienen aan extra stroom die je opwekt maar zelf niet gebruikt.

  Deze vergoeding wordt afgebouwd, nu kun je er nog van profiteren. Voor bedrijven is het ook nog steeds heel interessant om de onderneming te verduurzamen. Zo is er de KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) of de EIA (Energie Investeringsaftrek). Investeren in duurzaamheid wordt beloond op meer manieren dan alleen zonnepanelen subsidie in Nieuwegein. Zelfs wanneer je de besparing berekend zonder financiële voordelen kom je nog steeds goedkoper uit.

  Contact opnemen

  ONZE PROJECTEN

  Projecten waar we trots op zijn

  De juiste oplossing voor je probleem. Ieder dak is maatwerk en wij zorgen ervoor dat je kiest voor de juiste zonnepanelen. Zorgeloos jouw eigen groene stroom produceren.

  VRAGEN? ENERGIEVANZELF GEEFT ANTWOORD

  Hoe werkt salderen?

  Overdag wekken de zonnepanelen meer stroom op dan wordt verbruikt. In de avond en nacht verbruik je juist meer stroom. De stroom die zonnepanelen overdag hebben opgewekt en je niet hebt gebruikt, mag je wegstrepen tegen de stroom die je ’s avonds en in de nacht weer gebruikt.

  Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen?

  Zorg dat je weet hoeveel stroom je het afgelopen jaar hebt verbruikt. Met deze informatie kan dan worden berekend hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om je verbruik te compenseren met zonnepanelen.

  Wekken zonnepanelen stroom als er geen zon is?

  Via de app zien sommige van onze klanten dat de panelen ook ’s nachts nog een heel klein beetje stroom opwekken. Dit komt dan omdat er bijvoorbeeld licht van een lantaarnpaal op de zonnepanelen schijnt. Zonnepanelen werken namelijk op licht, en niet op warmte.

  Zijn zonnepanelen ook rendabel met schaduw op het dak?

  Bij schaduw is het noodzakelijk om de zonnepanelen parallel te schakelen. Zie het als een string kerstlampjes, maar dan heeft elk lampje een eigen stekkertje. Als één zonnepaneel het een beetje minder doet, blijven overige panelen onverstoorbaar maximaal energie opwekken.