Glas-glas zonnepanelen: dit wil je weten

Tussen alle soorten zonnepanelen duikt tegenwoordig steeds vaker het glas-glas zonnepaneel op. Maar waar moet je aan denken bij een zonnepaneel van glas-glas?

Het grootste verschil met de reguliere zonnepanelen is dat een folielaag is vervangen door een glaslaag. Hierdoor hebben de panelen een langere levensduur en een lager verval. Een nadeel is dat de investering aanzienlijk hoger is en dat de panelen zwaarder zijn. Op deze pagina vind je alles wat je wil weten over de glas-glas zonnepanelen en hoe Energievanzelf je hiermee kan helpen.

Glas-glas zonnepanelen aanvragen

Wat zijn zonnepanelen ‘glas-glas’ precies?

Glas-glas zonnepanelen, dat klinkt nogal breekbaar. Maar dat is het niet! Een glas-glas zonnepaneel is juist steviger dan de zonnepanelen die nu veel gebruikt worden. Dat zit als volgt. Zonnepanelen zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Bij de meest gebruikte zonnepanelen zijn de zonnecellen ingeklemd tussen glas en folie. Bij de glas-glas zonnepanelen zijn de zonnecellen ingeklemd tussen twee lagen glas.

Bij glas-folie panelen ontstaan er soms haarscheurtjes in de zonnecellen, tijdens bijvoorbeeld het transport of onvoorzichtige montage. Ook bij een grote storm kunnen haarscheurtjes ontstaan. Zitten de zonnecellen tussen twee lagen glas, dan zijn ze goed beschermd en komen deze haarscheurtjes veel minder voor. Dit zorgt voor een langere levensduur en hoger rendement.

Verkrijgbaar in verschillende piekvermogens

De glas-glas zonnepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende piekvermogens, net als de reguliere glas-folie zonnepanelen. Bij het kiezen van het juiste piekvermogen, is het slim met een adviseur te overleggen. Factoren die je in deze overweging kan meenemen zijn de hoeveelheid stroom die je verbruikt, de beschikbare ruimte en je budget.

Wat is de prijs van deze zonnepanelen?

Glas-glas zonnepanelen zijn aanzienlijk duurder dan glas-folie zonnepanelen. Over het algemeen gaat het om 20 tot 50% bovenop de prijs van de reguliere glas-folie zonnepanelen. Dit is wel afhankelijk van of je de panelen met of zonder frame wilt. De panelen met frame lijken op de glas-folie panelen. De panelen zonder frame zien eruit als één glazen geheel, waardoor het mooier oogt op je dak. Ze zijn wel duurder dan de panelen met frame.

Nieuwsgierig naar de prijs voor jouw zonnepanelen? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

De voordelen van glas-glas zonnepanelen

  • Het grootste voordeel van de glas-glas zonnepanelen is de levensduur. Dankzij de minimale kans op haarscheurtjes of microcracks, is de levensduur maar liefst 40 tot 50 jaar!
  • Langzamer ‘verval’ ofwel ‘degradatie’ van het vermogen. Elk zonnepaneel krijgt in de loop van de tijd een wat lagere opbrengst. Bij zonnepanelen van glas-glas gaat dit erg langzaam: goede panelen leveren na 30 jaar nog steeds 87% van het vermogen op!
  • Hogere opbrengst. Dankzij de langere levensduur en het langzame verval levert een glas-glas zonnepaneel tijdens zijn levensduur meer vermogen;
  • De brandveiligheid van glas-glas zonnepanelen is hoger dan die van glas-folie zonnepanelen;
  • Kunnen beter tegen extreme weersomstandigheden, zoals hagel.

De nadelen van glas-glas zonnepanelen

Zoals elk voordeel zijn nadeel heeft, zijn er ook nadelen aan glas-glas zonnepanelen.

  • Met als grootste nadeel de prijs. Glas-glas zijn 20 tot wel 50% duurder dan de glas-folie zonnepanelen, afhankelijk van het type zonnepaneel.
  • Glas-glas zonnepanelen zijn zwaarder dan de standaard glas-folie zonnepanelen. Daardoor is de montage lastiger. Ook moet het dak sterker zijn dan bij glas-folie zonnepanelen.

Welke zonnepanelen kan ik het beste kiezen?

Welke zonnepanelen zijn de beste keuze voor jouw situatie? Dit hangt af van verschillende factoren, zoals je budget en wensen rondom het uiterlijk van de zonnepanelen. Het team van Energievanzelf denkt graag met je mee over de best passende zonnepanelen voor jou.

Het is goed om te weten dat er diverse manieren zijn om de haarscheurtjes bij de glas-folie zonnepanelen te beperken. Denk aan het transport van de panelen beperken en nauwkeurig werken tijdens de montage. Je mag er dan ook op rekenen dat wij ons hier altijd voor inzetten.

Ook de kwaliteit van glas-folie zonnepanelen is uiteraard erg hoog en verbetert continu. Bij de merken die we bij Energievanzelf verkopen, mag je altijd rekenen op een mooi en hoogwaardig zonnepaneel.

Kan ik bij Energievanzelf terecht voor glas-glas zonnepanelen?

Ook bij Energievanzelf werken we met de glas-glas zonnepanelen. Deze worden voornamelijk gebruikt voor toepassingen als een carport of veranda. Meer weten over zonnepanelen op jouw veranda of carport? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan!

Offerte aanvragen