Je eigen zonne-energie? Bij ons zit je goed!

Zonnepanelen aanschaffen is een slimme keuze. Ze leveren geld op en zijn goed voor het milieu. Daarnaast neemt je woning in waarde toe en ben je minder afhankelijk van je energiemaatschappij. En eerlijk is eerlijk… het geeft je een goed gevoel! Op een slimme manier draag je bij aan een beter milieu. Uiteindelijk is zonnepanelen kopen een slimme keuze.

Vraag je gratis offerte aan

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen leveren
geld op

Zonnepanelen verdien je met 5 tot 8 jaar terug. Daarna heb je nog +/- 15 tot 20 jaar rendement op je zonnepanelen.

Met kwaliteit behaal je meer rendement

Met de duidelijke garantievoorwaarden en goede producteigenschappen ben je bij Energievanzelf verzekerd van hoog rendement.

Wek je eigen
stroom op

Krijg nu de BTW nog terug en profiteer nog van de salderingsregeling.

Het beste moment om zonnepanelen te kopen

Elke dag verlies je geld door onnodig energie af te nemen van de energiemaatschappij. Met zonnepanelen bespaar je vanaf dag één op je energierekening door je eigen energie te gebruiken.

Op dit moment zijn er nog stimuleringsmaatregelen van toepassing op zonnepanelen. Zo kan je nu nog de BTW terugvragen op de investering van zonnepanelen, dit scheelt 21% op het totaalbedrag.

Daarbij is er de mogelijkheid gebruik te maken van kosteloos salderen. Dat betekent: de stroom die je overdag te veel is opwekt kun je in de nacht gratis terugvragen. De zon komt voor niks op en gaat ook voor weer niks onder. Wanneer je goede zonnepanelen op je dak plaatst, maak je slim gebruik van zonlicht. Hierdoor bespaar je op de energierekening en verlaag je je vaste lasten.

Vraag om persoonlijk advies

Huren, kopen of lenen van zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen kan je het gemakkelijkste zelf financieren. De rente is momenteel zeer laag, en op het rendement van zonnepanelen ontvang je de opbrengstgarantie!

Neem je een lening bij je lokale gemeente dan kent deze lening een lage rente. Een slimme keuze dus. Vanaf het moment dat de zonnepanelen groene stroom opwekken houd je naast de aflossing van de lening ook nog geld over. Zo liggen zonnepanelen voor iedereen in het bereik!

Huren is het minst voordelig , je betaalt maandelijks een vast bedrag over soms wel 15 jaar en dan zijn de zonnepanelen in je bezit. Echter betaal je meer dan een lening bij je lokale gemeente.

Energievanzelf: de experts over
zonne-energie!

Maarten en Fulco Ploeg zijn broers, trotse eigenaren van Energievanzelf. Naast dat het onze passie is om bij te dragen aan een beter milieu, vinden we het mooi om mensen te helpen hun vaste lasten te verlagen. Vanuit die optiek is Energievanzelf opgericht. Zonnepanelen aanschaffen hoeft geen moeilijk of ingewikkeld proces zijn, dat is waar zonlicht ook jouw energievanzelf wordt! Ons doel is om klanten te voorzien van de beste producten tegen een eerlijke prijs.

Contact opnemen

VRAGEN? ENERGIEVANZELF GEEFT ANTWOORD

Hoe werkt salderen?

Overdag wekken de zonnepanelen meer stroom op dan wordt verbruikt. In de avond en nacht verbruik je juist meer stroom. De stroom die zonnepanelen overdag hebben opgewekt en je niet hebt gebruikt, mag je wegstrepen tegen de stroom die je ’s avonds en in de nacht weer gebruikt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van zonenpanelen?

Zorg dat je weet hoeveel stroom je het afgelopen jaar hebt verbruikt. Met deze informatie kan dan worden berekend hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om je verbruik te compenseren met zonnepanelen.

Wekken zonnepanelen stroom als er geen zon is?

Via de app zien sommige van onze klanten dat de panelen ook ’s nachts nog een heel klein beetje stroom opwekken. Dit komt dan omdat er bijvoorbeeld licht van een lantaarnpaal op de zonnepanelen schijnt. Zonnepanelen werken namelijk op licht, en niet op warmte.

Zijn zonnepanelen ook rendabel met schaduw op het dak?

Bij schaduw is het noodzakelijk om de zonnepanelen parallel te schakelen. Zie het als een string kerstlampjes, maar dan heeft elk lampje een eigen stekkertje. Als één zonnepaneel het een beetje minder doet, blijven overige panelen onverstoorbaar maximaal energie opwekken.