Zonnepanelen die als vanzelf energie opwekken: zo werkt het!

Je overweegt de aankoop van zonnepanelen. Logisch, want zonnepanelen leveren geld op en zijn goed voor het milieu. Daarnaast neemt je woning in waarde toe en ben je minder afhankelijk van je energiemaatschappij. En eerlijk is eerlijk… het geeft je een goed gevoel! We vertellen je graag meer over hoe zonnepanelen werken, wat de trends zijn, welke merken je bij ons vindt en waarom wij alleen zonnepanelen van Tier 1 fabrikanten aanbieden.

Vraag je gratis offerte aan

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen leveren
geld op

Zonnepanelen verdien je in 5 tot 8 jaar terug. Daarna heb je nog +/- 15 tot 20 jaar rendement op je zonnepanelen.

Met kwaliteit behaal je meer rendement

Met de duidelijke garantievoorwaarden en goede producteigenschappen ben je bij Energievanzelf verzekerd van hoog rendement.

Wek je eigen
stroom op

Schaf nu je zonnepanelen aan en profiteer nog van btw-teruggave en de salderingsregeling. Deze regeling zal in de toekomst afgebouwd worden.

Zo werken zonnepanelen

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit zonnecellen. In deze cellen zitten bewegende elektroden, die stroom opwekken. Dit wordt gelijkstroom genoemd. In een omvormer wordt deze gelijkstroom omgezet naar wisselstroom, dit is de stroom die jouw elektrische apparaten nodig hebben.

Er zijn zowel polykristallijn zonnepanelen als monokristallijn panelen. Beide panelen worden op een andere manier gemaakt, waardoor ze er anders uitzien. Polykristallijn panelen zijn blauw, monokristallijn kan ook volledig zwart zijn. Voor particulieren adviseren we altijd zwarte panelen vanwege de uitstraling. Bij Energievanzelf zijn de zwarte panelen ook écht zwart. Andere benamingen zijn full-black of all-black zonnepanelen.

Een monokristallijn en een polykristallijn zonnepaneel

In zonnepanelen wordt met silicium gewerkt. In monokristallijn panelen staan alle silicium moleculen allemaal één kant op. Dit maakt het een zuiver paneel.
Bij polykristallijn zonnepanelen staan de silicium moleculen allemaal een andere kant op, daardoor is het paneel gevoeliger voor diffuus licht. Dit maakt het iets minder efficiënt. Wel lukt het fabrikanten steeds beter het rendement van een monokristallijn paneel te benaderen.

In een paneel zitten aan de boven- en onderkant contactlijnen. Die zijn soms niet allemaal zwart. In onze panelen zijn deze contactlijnen altijd zwart. Zowel de aluminium buitenlijn als de lijnen in het paneel zijn zwart. Een mooi paneel voor op jouw dak!

Vraag je gratis offerte aan

Dit zijn de trends in de zonnepanelen wereld

Het is een grote trend onder fabrikanten: het efficiënter maken van zonnepanelen. Dat zit hem vooral in de techniek eromheen. Een efficiënt transport in het paneel zelf door middel van veel contactlijnen. Dit ervoor zorgt dat het paneel zelf meer gaat opbrengen.

Hoewel het lijkt of de opbrengst per paneel inderdaad snel toeneemt, komt dit ook omdat de panelen steeds groter worden. De gemiddelde opbrengst per paneel is hierdoor al toegenomen van 300 Wattpiek naar 400 Wattpiek. Soms is het lastig om deze grotere panelen op particuliere woningen te plaatsen. Wel scheelt het in montagematerialen en andere kosten. Het team van Energievanzelf denkt altijd mee over de beste oplossing voor jouw dak.

Zonnepanelen kopen bij Energievanzelf

Kies je zonnepanelen van Energievanzelf, dan kies je voor kwaliteit. Wij selecteren onze panelen daarbij op de beste prijs-opbrengst verhouding. Een paneel wat 1% meer opbrengst heeft, maar veel duurder is? Die zullen wij niet aanbieden.

Daarnaast zijn al onze panelen van TIER 1 fabrikanten. Eisen waar deze fabrikanten aan moeten voldoen zijn bijvoorbeeld: al minimaal 5 jaar zonnepanelen produceren, veel investeren in onderzoek en verticale integratie. Dit alles maakt de kans dat een TIER 1 merk failliet gaat, heel klein.

Hieronder zie je welke merken zonnepanelen wij verkopen. Voor jouw woning krijg je een persoonlijk advies van onze adviseur. We kiezen altijd het type en merk zonnepaneel wat het beste past bij jouw situatie.

Contact opnemen

Koop een Jinko Solar zonnepaneel bij Energievanzelf

Jinko Solar is een koploper in de wereld van zonnepanelen. Ze zijn bekend om hun N-type cel. Omdat de cel wordt gedoteerd met fosfor vindt er langzamere veroudering plaats. Na 30 jaar levert het paneel nog steeds tussen 85% en de 90% opbrengst, afhankelijk van welk N-type je hebt. De panelen staan bekend om hoge efficiency. De opbrengst per vierkante meter ligt hoog ten opzichte van andere producenten.

De N-type cellen worden vooral voor de particuliere markt gebruikt. Andere series van Jinko Solar wordt zakelijk veel toegepast. Particulieren kiezen vooral voor de langere garanties, waar ondernemers vaker kiezen voor de kortere termijn. De productgarantie per paneel varieert van 12 tot wel 30 jaar.

Hyundai zonnepanelen kopen bij Energievanzelf

Hyundai zonnepanelen zijn perfect toegepast op de hoeveelheid licht in het Nederlandse klimaat. Daarnaast hebben de panelen 25 jaar productiegarantie en 25 jaar opbrengstgarantie (84,8%). De panelen hebben een unieke cel indeling in het paneel, de cellen zit er namelijk horizontaal in. De panelen van Hyundai staan bekend als een mooi esthetisch paneel.
Hyundai heeft ook veel andere producten, wat het tot een betrouwbaar merk maakt.

We adviseren vooral particulieren vaak Hyundai zonnepanelen voor hun dak(en).

Zonnepanelen Wijk Bij Duursteden

Vind ook Trina Solar, Longi, JA Solar bij Energievanzelf

Elke fabrikant van zonnepanelen heeft zijn eigen speerpunten. Bij Energievanzelf leveren we maatwerk. Daarom kiezen we voor elke situatie de best passende panelen. Andere merken die wij verkopen zijn Trina solar, Longi en JA solar.

Trina solar wordt geleverd voor zowel de particuliere als zakelijke markt. De panelen hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Ook de panelen van Longi zijn de moeite waard. Ook dit bedrijf heeft het hele proces in handen en zowel voor de particuliere als zakelijke markt heel geschikte panelen.

Een ander merk uit ons assortiment is JA Solar. Deze panelen plaatsen we vooral voor zakelijke klanten.

Het beste moment om zonnepanelen te kopen

Elke dag verlies je geld door onnodig energie af te nemen van de energiemaatschappij. Met zonnepanelen bespaar je vanaf dag één op je energierekening door je eigen energie te gebruiken. Zeker met stijgende energieprijzen zijn zonnepanelen een slimme investering.

Op dit moment zijn er nog stimuleringsmaatregelen van toepassing op zonnepanelen. Zo kan je de btw terugvragen op de investering van zonnepanelen, dit scheelt 21% op het totaalbedrag.

Daarbij is er de mogelijkheid gebruik te maken van kosteloos salderen. Dat betekent: de stroom die overdag teveel is opgewekt, wegstrepen tegen de stroom die je in de nacht gebruikt. De zon komt voor niks op en gaat ook voor niks weer onder. Wanneer je goede zonnepanelen op je dak plaatst, maak je slim gebruik van zonlicht. Hierdoor bespaar je op de energierekening en verlaag je je vaste lasten.

Zonnepanelenn schuindak scherpenzeel

Kopen, huren of leasen van zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen kan je het gemakkelijkste zelf financieren. De rente is momenteel zeer laag en bovenop het rendement van zonnepanelen ontvang je de opbrengstgarantie!

Wil je geld lenen voor de aanschaf van de zonnepanelen? Bij je lokale gemeente kan je vaak een lening afsluiten tegen een lage rente. Een slimme keuze dus. Vanaf het moment dat de zonnepanelen groene stroom opwekken houd je naast de aflossing van de lening geld over. Zo liggen zonnepanelen voor iedereen binnen bereik!

Huren is het minst voordelig, je betaalt maandelijks een vast bedrag, soms wel 15 jaar. Daarna zijn de zonnepanelen van jou. Deze optie is uiteindelijk duurder dan een lening afsluiten bij je gemeente.

Er is ook nog een optie om zonnepanelen te leasen. Dit is voor de zakelijke markt een erg aantrekkelijke optie. Zeker als je je bedrijf wilt verduurzamen zonder geld uit je bedrijf te halen.

Energievanzelf: de experts over zonne-energie!

Maarten en Fulco Ploeg zijn broers en trotse eigenaren van Energievanzelf. Naast dat het onze passie is om bij te dragen aan een beter milieu, vinden we het mooi om mensen te helpen hun vaste lasten te verlagen. Vanuit die optiek is Energievanzelf opgericht. Zonnepanelen aanschaffen hoeft geen moeilijk of ingewikkeld proces zijn. Zonnepanelen zijn de plek waar zonlicht ook jouw energievanzelf wordt! Ons doel is om klanten te voorzien van de beste producten tegen een eerlijke prijs.

Contact opnemen
team energievanzelf

VRAGEN? ENERGIEVANZELF GEEFT ANTWOORD

Hoe werkt salderen?

Overdag wekken de zonnepanelen meer stroom op dan wordt verbruikt. In de avond en nacht verbruik je juist meer stroom. De stroom die zonnepanelen overdag hebben opgewekt en je niet hebt gebruikt, mag je wegstrepen tegen de stroom die je ’s avonds en in de nacht weer gebruikt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Zorg dat je weet hoeveel stroom je het afgelopen jaar hebt verbruikt. Met deze informatie kan dan worden berekend hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om je verbruik te compenseren met zonnepanelen.

Wekken zonnepanelen stroom als er geen zon is?

Via de app zien sommige van onze klanten dat de panelen ook ’s nachts nog een heel klein beetje stroom opwekken. Dit komt dan omdat er bijvoorbeeld licht van een lantaarnpaal op de zonnepanelen schijnt. Zonnepanelen werken namelijk op licht, en niet op warmte.

Zijn zonnepanelen ook rendabel met schaduw op het dak?

Bij schaduw is het noodzakelijk om de zonnepanelen parallel te schakelen. Zie het als een string kerstlampjes, maar dan heeft elk lampje een eigen stekkertje. Als één zonnepaneel het een beetje minder doet, blijven overige panelen onverstoorbaar maximaal energie opwekken.