Een veelgestelde vraag door onze klanten is of het huis wel geschikt is voor zonnepanelen. In de praktijk blijkt dat Energievanzelf op bijna alle daken kan installeren. Zo zijn ongeveer alle daktypes geschikt voor zonnepanelen. Hieronder lees je welke installatie technieken Energievanzelf hanteert:

Zonnepanelen indaksysteem

Een indaksysteem kenmerkt zich door de mooie afwerking. De zonnepanelen liggen tussen de dakpannen in en vormen daarmee een fraai, strak afgewerkt geheel. De panelen worden geplaatst op dezelfde hoogte als de huidige dakbekleding. Deze optie is zeer geschikt als je wilt kiezen voor duurzaamheid, maar niet ten koste van de uitstraling van het huis.

Energievanzelf heeft veel ervaring bij het leggen van indaksystemen. Zeker bij een nieuw dak is het een goede afweging, omdat er ook kan worden bespaard op de aanschaf van dakpannen.

Zonnepanelen schuin dak

Er zijn veel verschillende soorten schuine daken, zoals het piramidedak, of het zadeldak. Op ieder daktype zijn er mogelijkheden. Het grote voordeel van zonnepanelen op een schuin dak, is dat het dak wordt gebruikt als montagesysteem. Een schuin dak zorgt automatisch voor een hellingshoek.

Bij zonnepanelen op dakpannen worden er haken gebruikt, waarop rails worden bevestigd. Zonnepanelen op leidakpannen vereisen weer een andere aanpak, daar zijn de gewone dakpanhaken niet geschikt. Ook kan Energievanzelf zonnepanelen plaatsen op een aluminium of stalen dak. Bij zonnepanelen op een felsnaad dak worden de panelen op de ruggen van het dak gemonteerd.

Indien zonnepanelen worden geplaatst op een golfplaten dak wordt er speciaal bevestigingsmateriaal gebruikt. Dit bestaat uit hoogwaardig aluminium voorzien van een dikke coating tussen het bevestigingsmateriaal van de zonnepanelen en het golfplaten dak.

Bij zonnepanelen op schuin bitumen dak wordt er gebruikt gemaakt van ballast. Hierdoor hoeft er niet te worden geboord, met alle lekkagerisico’s van dien. Energievanzelf maakt gebruik van modellen waarmee de zwaarte van de ballast precies wordt weergegeven.

Zonnepanelen op schuur

Bij zonnepanelen op een schuur is het verstandig om rekening te houden met de aansluiting van de zonnepanelen op het stroomnet. Dit gaat via de meterkast die vaak in huis is geplaatst, waardoor er soms nog een kabel moet worden gegraven tussen de meterkast en de schuur. Vaak, als er al stroom aanwezig is, hoeft er geen nieuwe kabel gegraven te worden.

Zonnepanelen op platdak

Zonnepanelen zijn goed te installeren op platte daken. Energievanzelf heeft ervaring met veel verschillende soorten dakbedekking bij zonnepanelen op een plat dak. Zoals zonnepanelen op een bitumen dak, dat soms is voorzien van grind, maar ook zonnepanelen op sedum, zonnepanelen op EPDM dak, of zonnepanelen op een PVC dak.

Elk type dak vraagt om een eigen specifieke aanpak. Energievanzelf maakt gebruik van een excellent montagesysteem, waarmee voor elk dak een legplan op maat kan worden opgesteld.

Deskundig advies nodig?

Wil je meer weten over onze omvormers? Bij Energievanzelf geven we je graag een persoonlijk advies. Dit doen we omdat alle daken een eigen aanpak nodig hebben. We maken een vrijblijvend adviesgesprek met je, om vanuit daar één of meer opties uit te werken. Voordat je energievanzelf binnenkomt, willen wij dat het geen daaraan vooraf ook vanzelf gaat. Dit maakt Energievanzelf.nl.

Advies vragen